«Σήμερα μπορεί να τελειώσει η κρίση, αλλιώς οδηγούμαστε σε σύγκρουση»

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας -Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Το είπε το πρωί ο ΓΓ της ΠΟΕΔ για την κρίση στην παιδεία

Τελευταία ευκαιρία για να εκτονωθεί η κρίση που προέκυψε τους τελευταίους δυο μήνες είναι η πρόταση που θα αποστείλουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σήμερα στην Διυπουργική Επιτροπή, είπε το πρωί στο Πρωτοσέλιδο ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.

Ανέφερε ότι αν η Κυβέρνηση το θέλει σήμερα το μεσημέρι μπορεί να τελειώσει η κρίση, αν κάνει αποδεκτές τις εισηγήσεις που θα αποσταλούν.

«Υπάρχει η διέξοδος, τόνισε, και αν θέλει να το εκμεταλλευτεί η κυβερνητική πλευρά σήμερα το μεσημέρι θα τελειώσει η κρίση, αλλιώς θα οδηγηθούμε στην σύγκρουση. Ελπίζω τόνισε, να πρυτανεύσει η λογική».

Δείτε στο SIGMALIVE ολόκληρο το απόσπασμα.

 

 

Έσπασε τη σιωπή της η διευθύντρια της εταιρίας πίσω από το επίμαχο ουροδοχείο

Η Ελένη Λουκαϊδου είναι διευθύντρια της εταιρίας η οποία προχώρησε στην παραγωγή του αντικειμένου και μητέρα του Δώρου Λουκαϊδη που σχεδίασε το επίμαχο αντικείμενο. Επίσης, είναι η πρώην Αντιδήμαρχος Λευκωσίας και νυν δημοτικός σύμβουλος της πόλης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δήμου. Είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Αιρετών Γυναικών, καθώς και μέλος της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Ένωσης Δήμων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο Dialogos.com.cy, η κα. Λουκαϊδου δήλωσε έκπληκτη από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα «από ανθρώπους που δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται».

«Το θέμα πήρε διαστάσεις αλλά εγώ θα μιλήσω στο τέλος και θα εκτεθούν πολλοί», είπε η κα. Λουκαϊδου, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να επεκταθεί περαιτέρω στο παρών στάδιο.

Τέλος, όσο αφορά τις κατηγορίες περί σεξισμού, η κα. Λουκαϊδου δήλωσε ότι έχει δώσει αγώνες για την ισότητα των φύλων στην Κύπρο.

 

 

Στα λευκά η Νότια Αφρική - εντυπωσιακές εικόνες

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες με ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις σε λευκό τοπίο στη Νότια Αφρική.

Το ασυνήθιστο τοπίο είναι αποτέλεσμα ενός ψυχρού μετώπου που κατά το πέρασμά του από περιοχές της Ν. Αφρικής προκάλεσε χιονοπτώσεις  το Σαββατοκύριακο.

Η Kitty Viljoen κατέγραψε τους ελέφαντες να απολαμβάνουν το χιόνι στο Sneeuberg στο δυτικό ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής. Επίσης, φωτογράφισε καμηλοπάρδαλες στο χιόνι στην περιοχή Karoo.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ