«Δηλώνει gay. Εξωτερικά είναι άσχημος, σχεδόν αποκρουστικός»

Ίσως να τον έχεις πετύχει σε κάποιο σοκάκι ή δρόμο της πόλης και να τον προσπέρασες αηδιασμένος, ίσως και να τον κορόιδεψες για την εμφάνισή του.

Article featured image
Article featured image

«Από παιδάκι τον βίαζαν οι πολιτισμένοι, καθωσπρέπει οικογενειάρχες. Κανείς δεν τον άκουγε. Κανείς, ποτέ, δεν τον άκουσε». Σήμερα, συνεχίζει η ανάρτηση, είναι ένα νήπιο 50 χρόνων που εκπορνεύεται ελεύθερα και με το νόμο.

Είναι από τις περιπτώσεις που οι πρόλογοι και οι εισαγωγές μοιάζουν περιττά.

Της Αγγέλας Καϊμακλιώτη



ΔΗΛΩΝΕΙ GAY

Εξωτερικά είναι άσχημος. Σχεδόν αποκρουστικός. Θυμίζει τον Κουασιμόδο, στο σώμα και στο πρόσωπο. Προφανώς είναι άτομο με ιδιαιτερότητες. Έχει νοητική στέρηση. Η ομιλία του ελλειπτική, χρήζει λογοθεραπευτικής μελέτης. Βρώμικος πολύ. Γελάει, χαχανίζει μάλλον και περιγράφει με ασυνάρτητες λεπτομέρειες τις ερωτικές του περιπτύξεις και περιπέτειες με άνδρες. Με πάρα πολλούς άνδρες. Όλων των κοινωνικών στρωμάτων, ηλικιών, φυλών και φύλων. Γνωστός στην πόλη που ζει. Πενηντάρης τώρα.

Παιδί που δεν μπήκε ποτέ σε αίθουσα διδασκαλίας. Παιδί της αλάνας. Σοκακόπαιδο. Όλοι γνώριζαν ότι είναι νοητικά ανάπηρο. Οι γονείς του δεν το παραδέχτηκαν ποτέ. Ποτέ δεν έτυχε ειδικής ή άλλης εκπαίδευσης.

Τον βίαζαν πολιτισμένοι, καθωσπρέπει οικογενειάρχες όταν ήταν παιδάκι. Έκλαιγε και το σιγοψιθύριζε με φόβο και πόνο. Κανένας δεν ήθελε να ακούσει. Κανένας δεν τον πίστεψε. Τον έδερναν να κόψει τις κακές παρέες. Να μην προκαλεί. Λες και μπορούσε να προστατευτεί. Λες και το μυαλό του μπορούσε να λειτουργήσει.

Σιγά σιγά το συνήθισε. Τραγουδούσε. Δεν μιλούσε, όμως τραγουδούσε. Στα πανηγύρια, στους δρόμους, παντού. Και τον βίαζαν. Άντρες καλοί, νοικοκύρηδες. Κι αυτός τραγουδούσε και χαχάνιζε.

Πέρασαν τα χρόνια. Γυρίζει, ψάχνει, ψάχνεται, πουλιέται και πουλά. Δηλώνει γκέι. Δηλώνει τρελοκόριτσο. Αποδομεί τον καθωσπρεπισμό μιας άθλιας κοινωνίας. Αποκαλύπτει τη σαπίλα και την υποκρισία.

Πενήντα χρόνων νήπιο πλέον, εκπορνεύεται ελεύθερα και με το νόμο...

Την επόμενη φορά που θα τον συναντήσεις στο δρόμο, σκέψου...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ