«Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να κάνεις αυτό που αγαπάς»

Η φιλοσοφία του Γιάννη Μηνά βρίσκει εφαρμογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δική του περίπτωση και δη στην ενασχόλησή του με τη φωτογραφία.

 


Article featured image
Article featured image

Χωρίς να ασχολείται επαγγελματικά και χωρίς να έχει ξοδέψει πολλά λεφτά σε εξοπλισμό, όπως ο ίδιος μας λέει, καταφέρνει να μας δίνει πολύ ωραίες εικόνες, κυρίως από τα ταξίδια του.

Μια από αυτές μάλιστα ήταν η φωτογραφία που ψηφίσαμε ως την καλύτερη στον καλοκαιρινό διαγωνισμό μας #almyra_city_contest (δες σχετικό άρθρο εδώ: goo.gl/f3Mxcu).

Με το Γιάννη κάναμε ένα small talk για να δούμε πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος την τέχνη της φωτογραφίας αλλά και πώς καταφέρνει να πετυχαίνει το ιδανικό αποτέλεσμα.

 

Ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη φωτογραφία που έχεις τραβήξει;

Δεν ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένη φωτογραφία. Υπάρχουν κάποιες που μου αρέσουν περισσότερο, αλλά αυτή τη μία που θα κάνει τη διαφορά πιθανόν να μην την έχω τραβήξει ακόμα. Αυτό που ξεχωρίζω συνήθως είναι τα τοπία που έχω φωτογραφίσει και οι εμπειρίες που είχα όταν τα επισκέφθηκα.

Για παράδειγμα η χιλιοφωτογραφημένη παραλία Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο, είναι ένα τοπίο που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

 




(https://www.instagram.com/p/BmNug08Fs_u/?taken-by=g.minas )

 

Κάποιες άλλες φωτογραφίες που βρίσκει κάποιος στο προφίλ μου στο instagram και μου αρέσουν ιδιαίτερα, είναι οι παρακάτω.

 




 




 




 




 




 




 

 

Τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις περισσότερο;

Δεν φωτογραφίζω πάντα ένα συγκεκριμένο θέμα, ούτε και έχω κάποιο ιδιαίτερο στυλ. Ωστόσο, το αγαπημένο μου θέμα, είναι οι ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Μου αρέσει να αποτυπώνω την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος στα μέρη που ταξιδεύω. Επιπλέον, ένα άλλο αγαπημένο θέμα, είναι η φωτογραφία δρόμου, αλλά και οτιδήποτε άλλο νιώσω ότι θα ήθελα να καταγράψω με τον φακό στην καθημερινότητά μου.

 

Ποιων φωτογράφων θαυμάζεις τη δουλειά;

Δεν παρακολουθώ τη δουλειά διάσημων ή επαγγελματιών φωτογράφων, καθώς για εμένα η φωτογραφία αποτελεί χόμπι. Θαυμάζω τη δουλειά αρκετών φωτογράφων που έχω ανακαλύψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -instagram και youtube. Για παράδειγμα, εξαιρετικές δουλειές έχω δει από την Chelsea Northrup, τον Chris Burkard, τον Thomas Heaton, αλλά και τον Altug Galip.

 

Πόσο επενδύεις στον εξοπλισμό που σε βοηθά να κάνεις το χόμπι σου;

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ειδικά, αν αυτό είναι η φωτογραφία, ο καθένας μπορεί να το κάνει, ακόμα και με την κάμερα του κινητού του. Εγώ χρησιμοποιώ μια dslr camera, η οποία μου δόθηκε πριν από μερικά χρόνια, ως δώρο. Κάποια αξεσουάρ που έχω αγοράσει, όπως θήκη, αποθηκευτικός χώρος, τρίποδας κλπ, τα βρίσκεις σε τιμές οι οποίες δεν είναι απαγορευτικές.

 

Ποια είναι η σχέση σου με την φωτογραφία;

Η φωτογραφία είναι κάτι που ανακάλυψα με την απόκτηση του πρώτου μου κινητού με κάμερα. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι ήταν κάτι περισσότερο από το κλικ και την απαθανάτιση της στιγμής. Σου επιτρέπει να είσαι δημιουργικός με το πάτημα ενός κουμπιού, διηγούμενος μια ολόκληρη ιστορία μέσα από μία εικόνα.

 

Τι σε ώθησε να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό μας;

Γενικότερα, προσπαθώ να συμμετέχω σε διαγωνισμούς φωτογραφίας, για να κρίνονται οι φωτογραφίες μου από ειδικούς, αλλά και άλλους ανθρώπους, πέρα από τους χρήστες των social media. Είδα τον διαγωνισμό στη σελίδα σας και θεώρησα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμαστούν κάποιες φωτογραφίες μου. Με χαροποιεί ιδιαίτερα, που μεταξύ τόσων πολλών και εξαιρετικών φωτογραφιών που είδα στο hashtag του διαγωνισμού επιλέξατε τη δική μου φωτογραφία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ