Πώς μία αθώα ανάρτηση κατάφερε να μας διχάσει (ξανά) σε τουρκολάγνους και πατριώτες

Η ερώτηση της φοιτήτριας που ξύπνησε το πατριωτικό μας γίγνεσθαι.

 


Η υπερβολή είναι στο DNA μας, πώς να το κάνουμε. Και όπως πρόσφατα έγραψε και η αγαπημένη μας Μ.Γ, μας αρέσει το δράμα και το πρόβλημα. Να το βιώνουμε, να το ανακυκλώνουμε, να το συζητάμε.

Ιδίως, όταν το πρόβλημα αφορά το Κυπριακό και τη σχέση που (δεν) έχουμε με τους Τούρκους, τότε οι αντιδράσεις που ακολουθούν θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, κυρίως όταν όλο αυτό διαδραματίζεται στα social media.

Μια φοιτήτρια, απηύθυνε χθες 12 Σεπτεμβρίου, στα μέλη της σελίδας Πού Πήγαμε μια ερώτηση σχετικά με τις διαδικασίες που χρειάζονται για να μεταβεί κάποιος την Τουρκία για να παρακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Ένα απλό, ξεκάθαρο ερώτημα με συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ωστόσο, στην Κύπρο τίποτα δεν είναι απλό και ξεκάθαρο. Εκεί, λοιπόν, που κάποια μέλη άρχισαν να δίνουν απαντήσεις σχετικές με το ερώτημα της φοιτήτριας, έκαναν την εμφάνισή τους οι γνωστοί ευπατρίδες για να κακίσουν τη νεαρή φοιτήτρια που τολμάει ακόμη και να σκεφτεί να μεταβεί στην Τουρκία για το ERASMUS.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι προσβολών και αλληλοκατηγοριών μεταξύ αυτών που υποστήριζαν τη φοιτήτρια και όσων την κατηγορούσαν για προδοσία.

Εν ολίγοις, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή να μισιόμαστε.

 

 


Σχετικα

Στο MOON θα θελεις να πας και φέτος.

Η μοναδική εμπειρία της PIZZA MINE “Build Your Own” τωρα και στην Έγκωμη!

Πιστοποιητικό Τεχνικού Αναλυτή CFTe από το Alexander College

Πώς είναι από μέσα ένα τρακάρισμα με 200 χλμ/ώρα;

56 χρόνια από τη «Μεγάλη Ληστεία του Τρένου»

Μέχρι και ο Μυστακίδης «έπεσε στην παγίδα» του «Mama?»