Ένα παιδί (κάτω των 15 ετών) έχανε τη ζωή του το 2017 κάθε 5 δευτερόλεπτα

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Έξι εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2017 

Κοινός παρονομαστής σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ότι δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν τα 15 τους χρόνια. Ένα παιδί κάθε πέντε δευτερόλεπτα έχανε τη ζωή του το 2017 κυρίως λόγω υποσιτισμού, μη πρόσβασης σε καθαρό νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες από τα ΗΕ, οι περισσότεροι θάνατοι επήλθαν στα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής των παιδιών και μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Μισοί από τους θανάτους αυτούς αφορούν νεογέννητα.

Εκπρόσωπος της UNICEF δήλωσε πως η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι εμβολιασμοί και η πρόσβαση σε ηλεκτρισμό μπορούν πολύ απλά να προσφέρουν σωτηρία στα παιδιά αυτά. Οι μισοί θάνατοι παιδιών κάτω των πέντε ετών το 2017 σημειώθηκαν στην υποσαχάρια Αφρική.

 

 

Χωρίς σχολεία σήμερα και αύριο η Κύπρος 

Το πάλευαν μέχρι την τελευταία στιγμή Υπουργείο και εκπαιδευτικές οργανώσεις, αλλά μάταια. Οι δεύτεροι, προχώρησαν εν τέλει στην απεργία αφήνοντας την Κύπρο χωρίς σχολεία για δύο ημέρες. Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης σε όλη την Κύπρο θα παραμείνουν κλειστά.

 

Image result for 48ωρη απεργία εκπαιδευτικών



Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, όπως αναφέρουν, για τις αποφάσεις «που ετσιθελικά και ερήμην τους», όπως αναφέρουν, έλαβε η Κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018. Σε διάσκεψη Τύπου που έδωσαν χθες το απόγευμα ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ, οι ηγέτες των τριών οργανώσεων δήλωσαν ότι σήμερα Τρίτη θα επιδώσουν στον Πρόεδρο της Βουλής υπόμνημα με τις θέσεις τους και την Τετάρτη το υπόμνημα θα επιδοθεί σε αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.



 

Φονικοί τυφώνες και πλημμύρες αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και ανυπολογίστες ζημιές 

Στις ΗΠΑ το σαρωτικό πλήγμα του κυκλώνα Φλόρενς άφησε πίσω του τουλάχιστον 31 νεκρούς και υλικές ζημιές, το κόστος των οποίων αναμένεται να ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια. Η Φλόρενς, που, πλέον, έχει υποβαθμιστεί σε υπερτροπική καταιγίδα, κινείται προς τα βορειοανατολικά, προκαλώντας νέες σφοδρές βροχοπτώσεις σε περιοχές, που είχαν, ήδη, πλημμυρίσει, στη Βόρεια Καρολίνα, στη Νότια Καρολίνα και στη δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με τις αμερικανικές μετεωρολογικές Υπηρεσίες.

 

Image result for typhoon FLORENCE USA

ΗΠΑ



Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι το συνεχιζόμενο κύμα κακοκαιρίας θα προκαλέσει ακόμα περισσότερες καταστροφές, κατολισθήσεις, σπάσιμο φραγμάτων και νέες υπερχειλίσεις ποταμών. Στις Φιλιππίνες, από την άλλη, μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες για τον εντοπισμό και τη διάσωση δεκάδων αγνοουμένων, σε περιοχή, όπου σημειώθηκε τεράστια κατολίσθηση, μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μανγκούτ, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 65 ανθρώπων. Ο τυφώνας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και στο Χονγκ Κονγκ, ενώ άφησε τουλάχιστον 4 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους στο πέρασμα του από τη νότια Κίνα.

 

Image result for typhoon philippines mangkhut

Φιλιππίνες 

Στη Νιγηρία οι καταστροφικές πλημμύρες, που σάρωσαν δέκα  πολιτείες, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων, σύμφωνα με την Αρχή διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών και καταστροφών της χώρας. Τέσσερις πολιτείες κηρύχθηκαν σε κατάσταση εθνικής καταστροφής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ