Έρχονται θερμοκρασίες Ιουλίου σήμερα στην Κύπρο… και τοπικές καταιγίδες

Ο καιρός τρελάθηκε. Αναμένονται σήμερα θερμοκρασίες Ιουλίου και καταιγίδες. 

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά η πρόγνωση του Kitasweather:

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στην περιοχή του Τροόδους και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες το απόγευμα.

Οι καταιγίδες πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός παραμένει ηλιόλουστος.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33 έως 34 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου αναμένεται να αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 32 έως 34 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά τα απογεύματα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και αναμένεται να φτάνει έως τους 38-39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Κυριακή παραµένοντας ωστόσο λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ