Όταν έκλαψε (και πάλι) ο Ρονάλτο

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Ο drama king του ποδοσφαίρου ξαναχτύπησε

Μόνο που αυτή τη φορά είχε δίκαιο, αφού στο ντεμπούτο με τη φανέλα της Γιουβέντους –της νέας του ομάδας- αποβλήθηκε από το γήπεδο αδίκως.   Στο 29’ του αγώνα απέναντι στην Βαλένθια για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης του Champions League, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Μουρίγιο. Μια απόφαση που τον στεναχώρησε και του προκάλεσε δάκρυα.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Sportime.



 

Τον πήραμε τον αγωγό

Image result for αγωγός κύπρου αιγύπτου

Ευφορία στη Λευκωσία προκάλεσε η χθεσινή ιστορική υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Κύπρου – Αιγύπτου για τον υποθαλάσσιο αγωγό, που θα συνδέσει το κοίτασμα «Αφροδίτη» με το τερματικό υγροποίησης Ιτκού στην Αίγυπτο, η πρώτη του είδους της στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Αιγύπτου ολοκλήρωσαν το πλαίσιο και δίνουν όλα τα εργαλεία στις εταιρείες για να νιώσουν ασφάλεια και να προχωρήσουν τάχιστα στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Αυτό από την άλλη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενισχύει τις θέσεις της Δημοκρατίας στη δύσκολη διαπραγμάτευση που αρχίζει σύντομα με την κοινοπραξία του οικοπέδου 12 για αλλαγή του συμβολαίου αναλογικού καταμερισμού των εσόδων. Σε ό,τι αφορά στο κόστος Αιγυπτιακές πηγές το καθορίζουν στα 800 εκατομμύρια δολάρια. Η ενέργεια, ως πυλώνας άσκησης πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκτά, πλέον, γεωπολιτική διάσταση, καθώς υπήρξε σύζευξη των συμφερόντων των Βρυξελλών με αυτά των τριμερών συνεργασιών στην περιοχή, αφήνοντας εκτός την Τουρκία.



 

Αρχές Οκτωβρίου ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνειας και της Λεύκας

Image result for οδόφραγμα δερύνειας

Αρχές Οκτωβρίου η ελληνοκυπριακή πλευρά θα είναι έτοιμη για διάνοιξη των οδοφραγμάτων σε Δερύνεια και Λεύκα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, σημειώνοντας πως μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμα και τα έργα που γίνονται στη Λεύκα από ε/κ πλευράς για διάνοιξη του οδοφράγματος. Το θέμα των προετοιμασιών για διάνοιξη του οδοφράγματος στη Λεύκα - οργανωτικά, στελέχωση, εξοπλισμός και άλλες διευθετήσεις - θα απασχολήσει σήμερα Πέμπτη σύσκεψη των κυρίων Μαυρογιάννη και Ζακχαίου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας (δημόσια έργα, Αστυνομία, τμήμα τελωνείων), ώστε όλες οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες για το άνοιγμα και αυτού του οδοφράγματος. Σε ό,τι αφορά το οδόφραγμα της Δερύνειας η ίδια πηγή επανέλαβε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για διάνοιξή του, αλλά παραμένει το θέμα της μετακίνησης του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου που δεν έχει μετακινηθεί από την περιοχή και είναι επανδρωμένο. Περισσότερα ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ