«Δες ποιον έφαγες σήμερα»

Η vegan καμπάνια στο μετρό διχάζει τους Αθηναίους.

 


Article featured image
Article featured image

Οι vegan διαφημίσεις σε συρμούς του μετρό της Αθήνας προκάλεσαν την αντίδραση των επαγγελματιών του χώρου, που καταγγέλλουν «στοχοποίηση και δυσφήμιση».

Η καμπάνια, η οποία προέρχεται από την οργάνωση «Greek Vegans» καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την κατανάλωση προϊόντων κρέατος.

Η ΕΔΟΚ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος) ήταν από τους πρώτους φορείς που εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τις εν λόγω διαφημίσεις, καταγγέλλοντας ότι «στοχοποιείται η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, δυσφημίζεται η ελληνική παραγωγή κρέατος», κάνοντας παράλληλα λόγο για «σοβαρότατες κοινωνικές κι οικονομικές προεκτάσεις».

Η διαφημιστική καμπάνια θα έχει διάρκεια 28 ημερών (οι αφίσες τοποθετήθηκαν στις 9 Σεπτέμβρη), ενώ για την κάλυψη του χρηματικού ποσού διενεργήθηκε διαδικτυακός έρανος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε μία από τις ακριβότερες αγοραπωλησίες ακινήτου στην ιστορία

Article featured image

Eurovision 2026: Αυτή είναι η σειρά εμφάνισης Κύπρου και Ελλάδας τους Ημιτελικούς

Article featured image

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ