Πήγαμε (και φάγαμε) στο νέο γαστρονομικό must της πρωτεύουσας

Εκεί που η τέχνη δεν μένει μόνο στο πιάτο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο έρωτας, λένε, πως περνάει από το στομάχι… Φαίνεται πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την τέχνη – τουλάχιστον στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στο νέο γαστρονομικό «must» της Λευκωσίας.

Το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη γίνεται το νέο σημείο συνάντησης στην καρδιά της πόλης – εκεί που η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.  Επαναλειτουργεί, αυτή τη φορά με ευθύνη της Λεβεντείου Πινακοθήκης, με στόχο να αποτελέσει ένα νέο χώρο που υπόσχεται να γοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς: με «ψαγμένες» γεύσεις που εντυπωσιάζουν, εμπνευσμένες από την τέχνη και την ιστορία.

 



 

Ένας κομψός χώρος, με διακόσμηση που παραπέμπει στο ύφος και το εκλεπτυσμένο στυλ της Πινακοθήκης, το νέο εστιατόριο αποπνέει έναν αέρα προσιτής πολυτέλειας και προσφέρεται ιδανικά για χαλάρωση μετά από μια επίσκεψη στις Συλλογές και μια περιήγηση ανάμεσα στους Μεγάλους Δασκάλους της Τέχνης, αλλά και σαν σταθμός μετά το γραφείο ή την βόλτα στην πόλη.

Το μενού, με πινελιές της ελληνικής κουζίνας, επιμελείται ο ταλαντούχος Σεφ από τη Χίο, Πέτρος Παπαβασιλείου, ο οποίος συνδυάζει τολμηρά τις γνώσεις και την εμπειρία του σε πιάτα εμπνευσμένα από τις Συλλογές της Πινακοθήκης, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που πετυχαίνει να αφυπνίσει τις αισθήσεις.

 

Με πολύ μεράκι ο Πέτρος Παπαβασιλείου συνθέτει γεύσεις με αφετηρία έργα τέχνης, ξεκινώντας από τα σαγηνευτικά τοπία των Γάλλων Ιμπρεσιονιστών, τις δροσερές θαλασσογραφίες της Ελληνικής Συλλογής και τα ζωηρόχρωμα έργα των πρωτοπόρων της Σύγχρονης Κυπριακής τέχνης. Διαλέγοντας προσεκτικά ολόφρεσκες πρώτες ύλες αλλά και βιολογικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, ο Σεφ και η ομάδα του, συνθέτουν εξαιρετικούς γευστικούς συνδυασμούς, προσαρμοσμένους στους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. 

Από ορεκτικά-πρόκληση και κυρίως πιάτα που αποτελούν ισορροπημένες προτάσεις για γεύμα ή δείπνο (υπέροχους συνδυασμούς από κρέατα, ψάρια και συνοδευτικά στο ύφος και την αισθητική της Πινακοθήκης) περνάμε σε πιάτα για την παρέα, που συνδυάζουν καλό κρασί με πιατέλες που ‘παντρεύουν’ απολαυστικά τυριά, αλλαντικά και σαλάτες. Για να μας γλυκάνει, ο Πέτρος Παπαβασιλείου προτείνει λαχταριστά επιδόρπια –κάποια μάλιστα που παραπέμπουν και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χίο– ενώ για τους βιαστικούς, ‘έξυπνα’ σάντουιτς συνδυάζουν το γρήγορο με το ποιοτικό, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. 

 



Για τους μικρούς φίλους της Πινακοθήκης, που αποτελούν ζωηρή παρουσία στα πολλά εκπαιδευτικά της προγράμματα, το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη δημιούργησε και το «Μενού του Leo», με πρωταγωνιστή την μασκότ της – το γελαστό μικρό αγόρι που συνδέεται με την πληθώρα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Λεβεντείου Πινακοθήκης και του Coco_Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης. Κάνοντας την διασκέδαση… ορεκτικό, οι λιχουδιές του Leo είναι εξαιρετικά αφιερωμένες στις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών, αλλά και μια αφετηρία για να τα ταξιδέψουν και παραπέρα, στην τέχνη του καλού φαγητού.

Κάτι που έλειπε μέχρι τώρα από την πόλη, το εστιατόριο της Πινακοθήκης αποτελεί μοναδικό προορισμό για γευσιγνώστες, φιλότεχνους και όχι μόνο. Προσφέρεται για μια συνάντηση με φίλους ή συνεργάτες, για καφέ και μεσημεριανό ή για βραδινή έξοδο, αλλά και για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν, με τον μοναδικό τρόπο της Πινακοθήκης, ένα εξαιρετικό γεύμα με μια επίσκεψη στις πλούσιες συλλογές των 800 και πλέον έργων και αντικειμένων τέχνης. 

 



Στον μόλις έναν μήνα λειτουργίας του υπό τη νέα διεύθυνση, το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη έχει ήδη κλέψει καρδιές και εντυπώσεις, αποτελώντας γαστρονομικό προορισμό για τους λάτρεις του καλού φαγητού που ψάχνουν κάτι κομψό και ξεχωριστό στο κέντρο της πρωτεύουσας – με πρόσθετο θετικό την εύκολη πρόσβαση και το ευρύχωρο δωρεάν parking. 

Για πληροφορίες και κρατήσεις για το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22668820.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ