Σε μήνυση κατά του Κώστα Χαμπιαούρη προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Άκρως εκρηκτική η σημερινή επιστροφή στα σχολεία 

Χωρίς κανένα σημάδι συμβιβασμού και υποχώρησης, οι δύο πλευρές εμφανίζονται διατεθειμένες να φτάσουν στα άκρα, έστω και αν σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο πόστο τους.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, χαρακτήρισε τη σημερινή ως ‘μαύρη ημέρα’, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα του εκπαιδευτικού κόσμου για ‘μακροχρόνιο αγώνα’. «Είναι πραγματικά με θλίψη που ο εκπαιδευτικός κόσμος αύριο πηγαίνει στα σχολεία. Πραγματικά δε νομίζω να ξεχάσουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ο κόσμος, αυτή η μαύρη μέρα που ξεκινά αύριο το σχολείο με αυτά τα δεδομένα». Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε ακόμη ότι την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν το μεσημέρι Παγκύπριες Γενικές Συνελεύσεις των μελών της οργάνωσης, με αποκλειστικό θέμα την εξουσιοδότηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από τα μέλη για λήψη απεργιακών και άλλων μέτρων. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, σημείωσε ότι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ θα μεταβούν αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων σε κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς και θα προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος του Υπουργού Παιδείας «για παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών μας ελευθερίων και δικαιωμάτων οι οποίες είναι βασισμένες σε διεθνείς νομοθεσίες, σε διεθνείς συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών, σε τοπική κυπριακή νομοθεσία η οποία βασίζεται στις συμβάσεις και σε συμφωνίες μεταξύ της οργάνωσης μας και του Υπουργείου Παιδείας που έχουν καταπατηθεί βάναυσα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου».  

 

 

Ο Μόλος Λεμεσού γέμισε με σκυλιά, παρά την απαγόρευση

 1 person, smiling, dog, child, outdoor and water

Σε αντίδραση των όσων αποφάσισε ο Δήμος Λεμεσού σε σχέση με την απαγόρευση της διέλευσης σκυλιών στο παραλιακό μέτωπο, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία ιδιοκτητών σκυλιών και όχι μόνο κατά μήκος του παραλιακού.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε αρχικά οργανωθεί από τη διαδικτυακή ομάδα πρωτοβουλίας «Limassol Dog Owners», ωστόσο μετά την απόφαση της για ακύρωση της, οργανωτικό ρόλο ανέλαβε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο κάλεσε εκ νέου τους ιδιοκτήτες σκύλων να  συμμετάσχουν δυναμικά στην πορεία κατά μήκος του μόλου.

Υπό την επιτήρηση αστυνομικής δύναμης, εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκύλων συγκεντρώθηκαν στο ανατολικό άκρο του Παραθαλάσσιου Πάρκου και στη συνέχεια πορεύτηκαν με τα σκυλιά τους μέχρι την ημικύκλια αποβάθρα. Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου, τους κάλεσε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το χώρο για βόλτες με τα σκυλιά τους και διαμήνυσε πως, όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης με τα κατοικίδια  τους σε δημόσιο χώρο, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν και υποχρεώσεις και όποιοι παρανομούν πρέπει να καταγγέλλονται και να τους επιβάλλονται πρόστιμα, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία.

 

 

Πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων κατέστρεψε το Εθνικό Μουσείο στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Μια τεράστια πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή στο Εθνικό Μουσείο του Ρίο ντε Ζανέιρο και εκφράζονται φόβοι πως κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής του, η οποία αποτελείτο από 20 εκατομμύρια και πλέον αντικείμενα, από αρχαιολογικά ευρήματα ως ιστορικά κειμήλια. Η καταστροφή του κτιρίου, άλλοτε αυτοκρατορικού παλατιού μεγάλο μέρος του οποίου βρισκόταν σε κακή κατάσταση, αποτελεί «ζημιά ανυπολόγιστης αξίας για τη Βραζιλία», ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Τέμερ σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του. "Σήμερα είναι μια τραγική ημέρα για τη Βραζιλία. Διακόσια χρόνια δουλειάς, έρευνας και γνώσης χάθηκαν", πρόσθεσε.

Οι αρχές δεν είχαν κάνει καμιά εκτίμηση για τα αίτια της φωτιάς ως το βράδυ της Κυριακής, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό ούτε εάν υπάρχουν θύματα, ούτε ποια είναι η έκταση των ζημιών. Τηλεοπτικά δίκτυα αναμετέδιδαν απευθείας πλάνα από την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε περί τις 19:30 (01:30 της Δευτέρας, ώρα Κύπρου), μετά το κλείσιμο του μουσείου στις 17:00 και μαινόταν ανεξέλεγκτη σε όλο το κτίριο ως αργά το βράδυ. Το μουσείο αυτό, που άνοιξε το 1818, συνδέεται με το ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, και διέθετε πολλές μεγάλες συλλογές, από αιγυπτιακά τεχνουργήματα ως ελληνορωμαϊκά κειμήλια και το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο που έχει βρεθεί ποτέ στη Βραζιλία, στη Μίνας Ζεράις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ