Στη δημοσιότητα η λίστα με τα υποκαταστήματα τού Συνεργατισμού που κλείνουν

Ποιες περιοχές και κυρίως ποιες κοινότητες μένουν χωρίς τη «δική» τους τράπεζα.

 


Article featured image
Article featured image

Ήδη από χθες ο Συνεργατισμός ως ιδέα και ως ύπαρξη έπαψε ουσιαστικά να υπάρχει, με την ελληνική τράπεζα να αναλαμβάνει πλέον το πελατολόγιο του και τη διαχείριση των εργασιών του.

Παρότι η μετάβαση θα γίνει σταδιακά προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πελατών του Συνεργατισμού, ήδη η ελληνική έχει ανακοινώσει ποια και πόσα υποκαταστήματα θα πάψουν να λειτουργούν ή θα λειτουργούν κάτω από ειδικές συνθήκες.   

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ελληνική, σκοπός της είναι ο εξ ορθολογισμός του δικτύου ώστε να είναι σωστά τοποθετημένη στο γεωγραφικό χώρο της Κύπρου για την όσο το δυνατό πληρέστερη και απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών των πελατών, αλλά και την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας της Τράπεζας.

Η Τράπεζα θα προχωρήσει στο κλείσιμο 100 περίπου καταστημάτων μέσα στον επόμενο ένα χρόνο.

Πρόκειται για καταστήματα τα οποία ήταν στο πλάνο της ΣΚΤ για να κλείσουν και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών δεν δικαιολογούσε την διατήρηση  τους. 43 από αυτά τα καταστήματα (28 μερικής χρήσης και 15 πλήρους χρήσης) αναμένεται  να κλείσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2018. (πλήρης λίστα – παράρτημα 1).

Παρόλα αυτά, η Ελληνική Τράπεζα θα συνεχίσει να διατηρεί το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ από οποιοδήποτε άλλο τραπεζικό οργανισμό στην Κύπρο.  Το δίκτυο της Τράπεζας  ενισχύεται άμεσα και με κινητές τραπεζικές μονάδες.

Έτσι τα απομακρυσμένα χωριά στα οποία δεν υπάρχουν καθόλου τράπεζες θα καλύπτονται από τις κινητές μονάδες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει ένα κανονικό κατάστημα. Σύντομα οι πελάτες θα ενημερωθούν για τις διαδρομές και τα δρομολόγια.

Με τη χρήση των κινητών μονάδων, στόχος της Τράπεζας είναι να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερους πελάτες με παρουσία σε περισσότερα σημεία στις αγροτικές περιοχές από ότι τώρα. Οι επηρεαζόμενοι πελάτες μπορούν επίσης  να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα του δικτύου ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα τους βολεύει και θα εξυπηρετηθούν άμεσα.

 

Ακολουθεί η λίστα των πρώτων 43 καταστημάτων τα οποία κλείνουν: 

Με πληροφορίες από capitaltoday.sigmalive.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ