Τα specs της viral AMG του Μητροπολίτη

Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο μια μαύρη Mercendes AMG S63 η οποία ανήκει σε έναν από τους 9 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Λογικό όπως ήταν, η AMG έγινε viral, για λόγους προφανείς! Πάντα με ένα σχόλιο, ουκ ολίγοι χρήστες του Facebook έκαναν share τη μαύρη λιμουζίνα, ένα μοντέλο της Mercedes από μια κατηγορία που απευθύνεται σε ένα πολύ απαιτητικό κοινό.

Ως γνωστό η S-Class είναι ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη, μιας και είναι η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz. Η εμπειρία τεράστια, μιας και το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία παρουσιάστηκε το 1951 ενώ τυπικά από το 1972 ονομάζεται S-Class.

Η CITY πάντως θέλησε να το πάρει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του όμορφου αυτού αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Άγιος μιας από τις 9 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κύπρου.

 

 

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση οδηγικά από όλες τις εκδόσεις είναι η AMG S 63 4MATIC+ που έχει τον τετράλιτρο V8 της AMG με απόδοση 612 άλογα. Ήδη από την εμφάνιση καταλαβαίνεις τι αυτοκίνητο έχεις μπροστά σου. Είναι τόσο θελκτική που σε βάζει σε πειρασμό ακόμα και αν δεν είχες ποτέ στο πλάνο να πάρεις ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας. Πιο άγριοι προφυλακτήρες, μεγάλοι τροχοί και οι τέσσερις εξατμίσεις σε βάζουν στο νόημα με την πρώτη κιόλας ματιά. Καλό είναι βέβαια, πρώτα, να διαβάσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να μπεις ακόμα περισσότερο στο κλίμα. Κάτω από το καπό βρίσκεται πλέον ο τετράλιτρος V8 με τα δυο turbo, που έχουμε γνωρίσει στην AMG GT. Εδώ αποδίδει 612 άλογα αλλά και 900 Nm ροπής. Πολύ σοφά συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης μιας και τα νούμερα απόδοσης είναι πολύ υψηλά. Η τετρακίνηση μοιάζει με την αντίστοιχη της E63 AMG. Το πόσο «σοβαρά» είναι τα πράγματα φαίνεται από το γεγονός πως το 0-100 km/h γίνεται σε μόλις 3,5 sec ενώ το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία στον τομέα της κατανάλωσης φαίνεται από την μέση τιμή που βρίσκεται στα μόλις 8,9 lt/100km.

 

 

Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσιο ένα απόσπασμα της παρουσίασης του μοντέλου και δη του εσωτερικού του από το capital.gr

«Το εσωτερικό είναι ακόμα πιο "γεμάτο" σε επίπεδο πολυτέλειας και διακόσμου, ενώ είναι και περισσότερο σπορ, χωρίς να ξεφεύγει από το concept της S-Class. Τα καθίσματα διατηρώντας την άνεση έχουν ακόμα καλύτερη στήριξη. Ο πίνακας οργάνων έχει διαφορετική διάταξη με το στροφόμετρο να κυριαρχεί ενώ δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα μηχανική μέρη του αυτοκινήτου. Ξεκινάς και δε βρίσκεις τόσο μεγάλες διαφορές σε πρώτη επαφή, μιας και διατηρείται η πολύ καλή ποιότητα κύλισης αλλά και το χαμηλό επίπεδο θορύβου. Αρκεί όμως να επιλέξεις το πρόγραμμα οδήγησης Sport+ για να πάθεις ψυχρολουσία. Ανοίγουν τα κλαπέτα της εξάτμισης, η ανάρτηση σκληραίνει και η αμεσότητα στο γκάζι αυξάνεται. Πατάς το γκάζι και η S 63 ΑΜG 4MATIC+ αρχίζει να τρώει στροφές και ευθείες με μανία. Ο ρυθμός θυμίζει supercar και πραγματικά μένεις άναυδος. Ακόμα και αν πιέσεις αρκετά το σύνολο δε χάνει τη συνοχή του παραμένοντας ένα κομμάτι, ακόμα και όταν οι απαιτήσεις γίνουν παράλογες για δημόσιο δρόμο. Σταματάς στο επόμενο φανάρι, κοιτάς πίσω, βλέπεις τις αρχοντικές θέσεις των πίσω επιβατών με τις τηλεοράσεις και την εκπληκτική πολυτέλεια και σχεδόν δεν το πιστεύεις. Η Mercedes-Benz έχει κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά μοντέλα με εκπληκτικές δυνατότητες στη γρήγορη οδήγηση, χωρίς όμως να θυσιάζουν τον πολιτισμένο χαρακτήρα και η S 63 AMG 4MATIC+ είναι ένα από αυτά. Μπορεί να δείχνει κάπως περιττή στα χαρτιά αλλά αρκεί να την οδηγήσεις για να αποκληθείς και να την ονειρευτείς!».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ