Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση απαγωγής ανηλίκων στη Λάρνακα

Τι παραδέχτηκε ο κατηγορούμενος.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Vasilis Palms/Flickr 

 

Εξέλιξη σημειώθηκε στην πολύκροτη δίκη του Γιώργου Νικολάου, από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της απαγωγής των δύο μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Νικολάου, δεν παραδέχθηκε ενοχή σε δύο από τις τέσσερις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, κατά την προηγούμενη δικάσιμο και σήμερα αναμενόταν να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

Ωστόσο ο 35χρονος με την έναρξη της διαδικασία άλλαξε την απάντηση του και παραδέχθηκε τελικά και τις άλλες δύο κατηγορίες που αφορούν την νάρκωση των παιδιών.   

Οι δύο κατηγορίες αφορούν περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης - για τον κάθε ένα από τους δύο μαθητές, με την Κατηγορούσα Αρχή να εξηγεί ότι ο 35χρονος στις 25/9/2018 στην Οδό Τυρνάβου στην Λάρνακα, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, χορήγησε σε αυτόν τη φαρμακευτική ουσία Λοραζεπάμη που ήταν ικανή να τον ναρκώσει. 

Όσον αφορά τις δύο άλλες κατηγορίες που παραδέχθηκε αρχικά και αφορούν απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό - για τον κάθε ένα από τους μαθητές, η Κατηγορούσα Αρχή εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος στις 25/9/2018 στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα απήγαγε μαθητή, δηλαδή με απατηλά μέσα, παριστάνοντας ψευδώς τον εαυτό του ως δάσκαλο, παρακίνησε τον ανήλικο να φύγει από το σχολείο του με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

Μετά την εξέλιξη αυτή η σημερινή διαδικασία διακόπηκε και δόθηκε χρόνο να για ετοιμαστεί η υπεράσπιση του 35χρονου για να αγορεύσει για μετριασμό της ποινής. Οι αγορεύσεις θα γίνουν την 1η Φεβρουαρίου ενώ στη συνέχεια θα οριστεί ημερομηνία για επιβολή της ποινής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ