Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα ενός κοινού ναού για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους;

Μήπως αυτή είναι μία καλή αρχή για τη λύση πολλών προβλημάτων;

 


Μπορεί ως ιδέα να ακούγεται λίγο οξύμωρη, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του κόσμου στον οποίο ζούμε, ωστόσο ίσως μια τέτοια εξέλιξη, η δημιουργία δηλαδή ναών που θα φιλοξενούν διάφορες θρησκείες χωρίς να διαχωρίζουν και να περιθωριοποιούν, ίσως να ήταν η λύση για πολλά από τα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα και έχουν ως βάση το θρησκευτικό φανατισμό.

Μια ιδέα που ήδη έχει υλοποιηθεί και μένει μόνο να δούμε το αποτέλεσμά της, αφού από χθες θεμελιώθηκε στο Βερολίνο ο πρώτος ναός στην Ευρώπη, που θα φιλοξενεί τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, δηλαδή Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Στο εσωτερικό του ναού αυτού - που θα ονομάζεται ο οίκος του ενός-  θα υπάρχουν τρία τμήματα, δηλαδή μια εκκλησία, μια συναγωγή και ένα τζαμί.

Ωστόσο, στο κέντρο του θα κυριαρχεί ένας κοινός χώρος προσευχής.

Συνολικά, το κόστος ανέγερσης θα ανέλθει στα 43 εκατομμύρια ευρώ, το ένα τρίτο από τα οποία θα προέρχεται από το ομοσπονδιακό κρατίδιο του Βερολίνου.

Ειδικότερα, ένα κομμάτι θα δοθεί από την ευαγγελική εκκλησία της Γερμανίας, ένα μέρος από την εβραϊκή κοινότητα του Βερολίνου, ενώ θα συνεισφέρουν και αρκετές μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες της χώρας.

Οι εργασίες ανοικοδόμησης αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στο 2022, δίχως ωστόσο να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την ημερομηνία αυτή, καθώς εξακολουθούν και υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το τελικό κόστος της κατασκευής.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


Σχετικα

Βίντεο από τη χιονόπτωση στο Τρόοδος που ξεκίνησε πριν από λίγο

Εταιρία στη Γαλλία έφτιαξε ένα άρωμα για όσους θέλουν να μυρίζουν σαν σπέρμα

Ο Γιούρι Γκέλερ απειλεί ότι θα σταματήσει το Brexit με τηλεπάθεια και μας καίει τον εγκέφαλο

«Αν είχε ζήσει, τώρα θα πήγαινε σχολείο. Στη Σάμο ας πούμε. Και δεν θα τον άφηναν να μπει στην τάξη».

Δεν θα είναι (για πολύ ακόμα) ηλιόλουστη η σημερινή Κυριακή

Ποιος ήταν ο Θεόφιλος, ο ζωγράφος της λαϊκής ρωμιοσύνης