Η Αυστραλοκύπρια Κρίστα Παπίστα θέλει και πάλι να προκαλέσει

Τα γυρίσματα για το καινούργιο της βίντεο κλιπ  με τίτλο «Cypriot Requiem» γίνονται στην Κύπρο και το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό θα συζητηθεί... για πολλούς λόγους.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά την «κόκκινη ελληνική σημαία», η οποία δημιούργησε ένα μικρό σεισμό στην εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή, η Αυστραλοκύπρια καλλιτέχνης επιστρέφει με ένα «κυπριακό μνημόσυνο» δημιουργώντας και το αντίστοιχο βίντεο κλιπ, ίσως για πρώτη φορά, σε κυπριακό έδαφος.

Η Κρίστα Παπίστα, της οποίας η δουλειά συζητείται σε διεθνές επίπεδο, αρέσκεται στο να προκαλεί, όχι όμως για χάρην της πρόκλησης αλλά για να αφυπνίσει όπως η ίδια υποστηρίζει της κοιμισμένες μας συνειδήσεις.

Μπορεί να τη γουστάρεις, μπορεί και να την αντιπαθείς ως καλλιτέχνη, σίγουρα όμως δεν θα περάσει απαρατήρητη από τη ζωή σου, εάν ακούσεις έστω και λίγο από τη δουλειά της.

Το νέο της κομμάτι, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στο sound cloud, τιτλοφορείται «Cypriot Requiem» και έχει την ίδια νωχελική και dark διάθεση όπως προηγούμενες δουλειές της.

 

 1 person, beard

 

Αυτό το κυπριακό μοιρολόι ή μνημόσυνο, ανάλογα πώς θα το ακούσεις, κάνει έμμεση αναφορά στην κυπριακή τραγωδία του 1974 και στην κυπριακή τραγωδία που ακολούθησε τον πόλεμο και έχει εξελιχθεί σε αυτό που γίναμε σήμερα.



«Φύγε απ’ το Λονδίνο

Ναι!

Ε standard!

κάτω απ’ τη δική μας λεμονιά

κοιμάμαι χρόνια, εγώ λατρεύω τη σκιά

το δικό σου πρόσωπο έχει χαθεί,

ρε δεν πειράζει, να’ σαι μια χαρά εσύ».

 

 2 people, plant, tree and outdoor

 

Για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ, η Κρίστα επέλεξε εμβληματικές τοποθεσίες στην Κύπρο που κάτι συμβολίζουν και παρότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα γυρίσματα, το μικρό δείγμα από τα backstage που ανέβασε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook μαρτυρούν ένα ιδιαίτερο και άκρως αιρετικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς το περιμένουμε από την Κρίστα Παπίστα.

Ακούστε το νέο της κομμάτι ΕΔΩ

 

 one or more people, people standing and outdoor


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ