Μάθε ποια είναι η «Πράσινη Πρωτεύουσα» της Κύπρου

Το Χρυσό Αγρινό, την κορυφαία τιμητική διάκριση των Παγκύπριων Βραβείων Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων,  έλαβε ο Δήμος Στροβόλου στην τελετή Βράβευσης των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Παραλαμβάνοντας το «Χρυσό Αγρινό» από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι η βράβευση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα πολλών προσπαθειών για την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας από τους Δημότες Στροβόλου, προσθέτοντας ότι το Περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη αποτελούν την προμετωπίδα της δράσης του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου, για τη βοήθεια και συνεχή στήριξή της, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο ο Δήμος θα θέτει νέους φιλόδοξους στόχους.  

Το βραβείο «Χρυσό Αγρινό» απονεμήθηκε στον Δήμο ή Κοινότητα που το έργο του/της συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες. Στον Δήμο Στροβόλου επιδόθηκε και η πράσινη σημαία στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση», για την εκστρατεία που υλοποίησε το έτος 2018 με θέμα «Να δράσουμε έξυπνα, να δράσουμε οικολογικά», που είχε ως στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ