Μάθε ποια είναι η «Πράσινη Πρωτεύουσα» της Κύπρου

Το Χρυσό Αγρινό, την κορυφαία τιμητική διάκριση των Παγκύπριων Βραβείων Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων,  έλαβε ο Δήμος Στροβόλου στην τελετή Βράβευσης των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου.

 


Παραλαμβάνοντας το «Χρυσό Αγρινό» από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι η βράβευση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα πολλών προσπαθειών για την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας από τους Δημότες Στροβόλου, προσθέτοντας ότι το Περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη αποτελούν την προμετωπίδα της δράσης του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου, για τη βοήθεια και συνεχή στήριξή της, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο ο Δήμος θα θέτει νέους φιλόδοξους στόχους.  

Το βραβείο «Χρυσό Αγρινό» απονεμήθηκε στον Δήμο ή Κοινότητα που το έργο του/της συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες. Στον Δήμο Στροβόλου επιδόθηκε και η πράσινη σημαία στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση», για την εκστρατεία που υλοποίησε το έτος 2018 με θέμα «Να δράσουμε έξυπνα, να δράσουμε οικολογικά», που είχε ως στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης. 


Σχετικα

Βίντεο από τη χιονόπτωση στο Τρόοδος που ξεκίνησε πριν από λίγο

Εταιρία στη Γαλλία έφτιαξε ένα άρωμα για όσους θέλουν να μυρίζουν σαν σπέρμα

Ο Γιούρι Γκέλερ απειλεί ότι θα σταματήσει το Brexit με τηλεπάθεια και μας καίει τον εγκέφαλο

«Αν είχε ζήσει, τώρα θα πήγαινε σχολείο. Στη Σάμο ας πούμε. Και δεν θα τον άφηναν να μπει στην τάξη».

Δεν θα είναι (για πολύ ακόμα) ηλιόλουστη η σημερινή Κυριακή

Ποιος ήταν ο Θεόφιλος, ο ζωγράφος της λαϊκής ρωμιοσύνης