Μετά τον Τσιτσιπά και τον Λάνθιμο, ήρθε η σειρά της Κύπριας Τώνιας Μισιαλή

Η σκηνοθέτης με καταγωγή από την Αμμόχωστο, ήταν η νικήτρια στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο με την ταινία της «Παύση».

 


Article featured image
Article featured image

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν συγκρίνουμε ούτε εξισώνουμε τις καταστάσεις, ωστόσο η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Τώνια έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

Η σκηνοθέτης της ταινίας «Παύση» («Pause») διακρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα «Νεοεμφανιζόμενων Ελλήνων».

Η Τώνια Μισιαλή, σκηνοθέτης της ταινίας «Παύση» («Pause») με καταγωγή από την Κύπρο, ήταν η νικήτρια του διαγωνιστικού τμήματος «Νεοεμφανιζόμενων Ελλήνων» του 4ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον ιστορικό κινηματογράφο «Babylon» του Βερολίνου. Ειδική μνεία απέσπασε η Ελίνα Ψύκου για την ταινία της «Ο γιος της Σοφίας».

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Κύπρου και Ελλάδας. Η «Παύση», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της δημιουργού από την Αμμόχωστο, είναι αφιερωμένη στην σύνθετη γυναικεία φύση, ενώ έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, αποσπώντας βραβεία και θετικές κριτικές. Στον κεντρικό ρόλο εμφανίζεται η Στέλλα Φυρογένη.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν περισσότερες από 25 ελληνικές ταινίες, οργανώθηκαν συζητήσεις με δημιουργούς και παράγοντες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς και ειδικές προβολές και μουσικές εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής του βραβείου και την προβολή της ταινίας «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα τον ιστορικό τελικό του Κυπέλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο μπάσκετ μεταξύ της ΑΕΚ και της Σλάβια Πράγας, στον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η ελληνική ομάδα.

Η αυλαία του Φεστιβάλ «έπεσε» με τις κινηματογραφικές μουσικές του Θανάση Καραμίντζιου με το συγκρότημα Errante.

 

Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ