Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την είδηση με τα ναρκωτικά σε σχολική καντίνα

Όσο κι αν έχουμε ακούσει τα πάντα σε τούτο τον τόπο, όσο κι αν νομίζουμε ότι τίποτε άλλο δεν μπορεί να μας σοκάρει, η είδηση ότι κυλικειάρχης σε σχολείο της Λεμεσού διακινεί ναρκωτικά, όπως αποκαλύφθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, μόνο ανατριχίλα προκαλεί.

 


Article featured image
Article featured image

Η ΥΚΑΝ πάντως εκφράζει άγνοια και ζητά στοιχεία. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Στέλιος Σεργίδης, είπε το εξής: «Έπεσα από τα σύννεφα». Επιπλέον, δήλωσε ότι η ΥΚΑΝ έμαθε ήδη το όνομα του σχολείου, οπότε άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Sigmalive, ο Σύνδεσμος Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου προσπάθησε να κάνει διαβήματα, αλλά δέχθηκε απειλές, με αποτέλεσμα το ίδιο πρόσωπο να συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο σχολείο. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Ο κ. Χατζηγιάννης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία, το οποίο αντιμετωπίζεται με ποικιλόμορφες δράσεις, οι οποίες χρήζουν, ωστόσο, επαναξιολόγησης, αφού δεν απέδωσαν στον βαθμό, που έπρεπε.

Έκκληση προς την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών να προβεί σε άμεση διερεύνηση του θέματος απευθύνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την οικεία σχολική εφορεία να βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και απαιτεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα παιδιά.

Κι αν οι ο εκπρόσωπος τύπου της ΥΚΑΝ αλλά και ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, Χρύσανθος Γεωργίου δηλώνουν ότι το ίδρυμα «Foundation for a Drug-Free World δεν είναι αδειοδοτημένο και τα στοιχεία που δίνει παραπληροφορούν», εμείς έχουμε να πούμε ότι για ακόμα μια φορά πέσαμε από το ροζ συννεφάκι μας τόσο για αυτή την καταγγελία όσο και για την αποκάλυψη ότι το 2018 εβδομήντα  μαθητές συνελήφθησαν για υποθέσεις ναρκωτικών. Που σίγουρα ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός, αφού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να περιορίζεται στο 70.



Πηγή: Sigmalive


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ