Η Μαρία είναι μόλις 19 και χαρίζει για δεύτερη φορά τα μαλλιά της στο Καραϊσκάκειο

«Πολύ περήφανη! Εύγε ομορφιά μου!». Με αυτή τη λιτή πλην όμως γεμάτη συναίσθημα και νόημα λεζάντα, η Χρυστάλλα Δανιήλ ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία της κόρης της, η οποία χαμογελαστή μάς δείχνει μαλλιά της που μόλις έκοψε.

 


Article featured image
Article featured image

Παρόλο που η Μαρία Ενωτιάδη είναι μόλις 19, εντούτοις δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, αφού στα 15 της και πάλι έκοψε τα μακριά μαλλιά της και πάλι για να τα προσφέρει στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

«Την πρώτη φορά που το έκανα, το σκεφτόμουν για αρκετό καιρό. Ήθελα να βρω έναν τρόπο να βοηθήσω μια ομάδα συνανθρώπων μου, να προσφέρω. Και σκέφτηκα να κάνω αυτό».

Σε ηλικία 15 χρόνων λοιπόν πήγε για πρώτη φορά στην κομμώτρια και ζήτησε να κόψει τα μαλλιά της. Ακολούθως, μαζί με τη μαμά της, πήγαν στο Καραϊσκάκειο και τα έδωσαν. Αυτή τη φορά, στα 19 της, πήγε μόνη της και τα έδωσε στο Ίδρυμα.

 



Η Μαρία, στα 15 της, όταν αποφάσισε για πρώτη φορά να κόψει τα μακριά μαλλιά της και να τα χαρίσει στο Καραϊσκάκειο

 

«Από την πρώτη φορά που έκοψα τα μακριά μαλλιά μου, ουσιαστικά είναι η μοναδική φορά που τα κόβω ξανά, τόσο πολύ, οπότε σκέφτηκα να το κάνω και πάλι για αυτό τον τόσο ωραίο σκοπό». Χαριτολογώντας, μάλιστα, η Μαρία δηλώνει στη CITY πως «είναι κουραστικό να έχεις μακρύ μαλλί», οπότε βοηθάς επίσης και τον εαυτό σου κόβοντάς τα!

Τόσο η Μαρία όσο και η μαμά της που έκανε το ποστ, σκέφτηκαν ότι με την πράξη αυτή αλλά και την ανάρτηση της φωτογραφίας στο Facebook, ενδεχομένως θα ενθαρρύνουν κι άλλους να το κάνουν.

Πέρα από τη σημαντικότητα της ίδιας της πράξης, έστω και έναν άνθρωπο να επηρεάσουν θετικά, λέμε εμείς, είναι κέρδος!

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, εν κατακλείδι, είναι να της πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» για την όμορφη πράξη της και να της ευχηθούμε να καταφέρει να υλοποιήσει το όνειρό της! Αυτό έχει να κάνει με τις σπουδές της. Η Μαρία θέλει, αφού τελειώσει τις σπουδές της στη Φυσική που είναι τώρα στο δεύτερο έτος (στο πανεπιστήμιο του Birmingham), να παραμείνει σε ένα από τα βρετανικά πανεπιστήμια, για έρευνα, σε κάτι σχετικό με την Αστρονομία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ