Γιατί ασχολούμαστε όλοι τώρα με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία;

Παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία εισβάλλει στη Συρία με στόχο τους Κούρδους, είναι η πρώτη φορά που η παγκόσμια κοινότητα και κοινωνία ασχολείται τόσο έντονα με το ζήτημα.

Article featured image
Article featured image

Γιατί λοιπόν τώρα; Μήπως γίναμε πιο ευαίσθητοι; Μήπως η κτηνωδία που βλέπουμε σήμερα αποτυπωμένη σε φωτογραφίες και βίντεο είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες;



Ο Διεθνολόγος και Πολιτικός Αναλυτής Λοΐζος Μιχαήλ, απαντά στα πιο πάνω ερωτήματα και εξηγεί γιατί αυτή τη φορά είναι διαφορετικά.



Επιγραμματικά, ο κύριος Μιχαήλ σημειώνει 4 σημεία τα οποία θεωρεί πως ευθύνονται για την πιο έντονη προβολή της τελευταίας εισβολής της Τουρκίας στη Συρία και των εγκλημάτων της.




Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ενεργεί τόσο απροκάλυπτα ως προς τον αφανισμό των Κούρδων.

Στις προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της εντός της Συρίας και εναντίον των Κούρδων, ενεργούσε έπειτα από μία πρόκληση, όπως χτυπήματα εντός της Τουρκίας, που τα απέδιδαν σε Κούρδους αντάρτες κοκ. Αυτή τη φορά, δεν χρειάστηκε καν δικαιολογία.





Η άνευ προηγουμένου στάση των ΗΠΑ

Η Αμερική του Τραμπ δρα και λειτουργεί εντελώς αψυχολόγητα και καταχρηστικά σε σημείο να εγκαταλείπει τους μέχρι χθες συμμάχους της, κατά του Ισλαμικού Κράτους και να «επιτρέπει» στην Τουρκία να τους αφανίσει.


Η ώρα της μοιρασιάς

Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως η συγκεκριμένη επίθεση δεν αποτελεί παρά μόνο ένα κομμάτι του παζλ, που ονομάζεται μεταπολεμικό μέλλον της Συρίας, και φυσικά την ανακατάταξη δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και πλέον την Τουρκία.






Η κτηνωδία δεν έχει προηγούμενο

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο είναι γεγονός πως τώρα που η Τουρκία αφέθηκε να δράσει χωρίς περιορισμούς και επεμβάσεις από ΗΠΑ και Ρωσία, επιδεικνύει μια άνευ προηγουμένου αγριότητα στις επιθέσεις της κατά των Κούρδων, την οποία θα χαρακτήριζα αν όχι πρωτοφανή, σίγουρα μία από τις χειρότερες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ