Η μεγάλη κυπριακή «Παύση»

Θα μπορούσε να ήταν τίτλος βιβλίου που περιγράφει την κυπριακή πραγματικότητα. Είναι, όμως, η βραβευμένη ταινία της Τώνιας Μισιαλή που έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους.

Article featured image
Article featured image

Με τη σκηνοθετική υπογραφή της Τώνιας Μισιαλή, η ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Παύση» έρχεται σε λίγες μέρες στους κινηματογράφους σε όλη την Κύπρο.

Παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, η Ελπίδα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια βιολογική και ψυχολογική αλλαγή. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν στην αντίληψή της, πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να συγχέονται, φέρνοντάς την ξανά αντιμέτωπη με το σώμα της, τις επιθυμίες της, τον χρόνο. Μπορεί μια παύση να αποτελέσει μια νέα αρχή;

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα, με εξισορροπητικές δόσεις χιούμορ. Μια ταινία για όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανυπομονώντας να ζήσουν.


PAUSE still_3A.jpg


Η ταινία «Παύση» είναι εμπνευσμένη από εικόνες που αποτυπώθηκαν στο μυαλό της σκηνοθέτη και από γεγονότα που έχει βιώσει μεγαλώνοντας στην Κύπρο. «Ανέκαθεν ήμουν ευαίσθητη σε θέματα γυναικών και ισότητας, ενώ με ενδιέφερε ιδιαίτερα να μελετώ και να εξερευνώ τις παρακμιακές σχέσεις μέσα στο γάμο. Σε αυτή την ταινία πρόθεσή μου ήταν να δημιουργήσω ένα μωσαϊκό του μικρόκοσμου της πατριαρχικής κοινωνίας και να απεικονίσω την αέναη μάχη μεταξύ των δύο φύλων με ευαισθησία αλλά και χιούμορ» αναφέρει η Μισιαλή.


PAUSE still_6.jpg

Η ταινία είναι ιδωμένη ειδικότερα μέσα από το πρίσμα της σύνθετης και συναρπαστικής γυναικείας φύσης απέναντι στα εμπόδια της ζωής και τις άσβηστες επιθυμίες.

Η «Παύση» είναι το σκηνοθετικό ντεπούτο της Τώνιας. Έχει επιλεγεί σε κατηγορίας ‘A’ Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανά το Παγκόσμιο, έχει κερδίσει βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερης ταινίας FIPRESCI από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου και έχει ήδη διανεμηθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με προγραμματισμένη διανομή σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία κατά τα τέλη του 2019.

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους Rio Premier Cinemas και Πάνθεον στη Λευκωσία, Rio Cinemas στη Λεμεσό και Κ-Cineplex σε όλη την Κύπρο, από την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019.TONIA MISHIALI PORTRAIT.jpg
Τώνια ΜισιαλήΠρωταγωνιστούν: Στέλα Φυρογένη, Ανδρέας Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ,
Συμμετέχουν: Μάριος Ιωάννου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Τζωρτζίνα Τάτση, Μαρίνα Μανδρή.
Διάρκεια: 96 λεπτά

Στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Καταλληλόλητα: 12 χρονών και άνω

Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν

Σκηνογραφία: Λύδια Μανδρίδου, Μάριος Νεοκλέους

Κοστούμια: Κρίστη Πολυδώρου

Μοντάζ: Αιμίλιος Αβραάμ

Ήχος: Χρίστος Κυριακούλλης, Κώστας Βαρυμποπιώτης

Παραγωγή: Άντρος Αχιλλέως, Στελεάνα Κληρή, Τώνια Μισιαλή

Σύνδεσμοι:

www.pause-featurefilm.com

www.imdb.com/title/tt6590856

www.facebook.com/pausefeaturefilm/

www.instagram.com/pausefeaturefilm/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ