Ένα μήνα επιπλέον διακοπών για τους μαθητές φέρνει η εφαρμογή των 4μήνων

Από τις 15 Μαΐου θα κλείνουν τα σχολεία εάν και όταν εφαρμοστούν τα νέα δεδομένα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Article featured image
Article featured image

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα διαφωνιών, απεργιών, συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, φαίνεται πως Υπουργείο Παιδείας και Καθηγητές κατέληξαν σε συμφωνία σε σχέση με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Έπειτα και από τις τελευταίες τροποποιητικές αλλαγές που προέβη το Υπουργείο, η ΟΕΛΜΕΚ φαίνεται να μαλάκωσε, βλέποντας πιο θετικά το ζήτημα, και μένει τώρα να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε έκτακτες συνεδρίες, με επίκεντρο την απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψη κατά των τετραμήνων.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι», ο βοηθός γενικός γραμματέας την ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου ανέφερε: «είχαμε εκφράσει προβληματισμούς για την εγκύκλιο. Είναι γεγονός ότι αυτά που μεταφέραμε προς το Υπουργείο Παιδείας, ουσιαστικά υλοποιούνται. Έχουν γίνει οι αλλαγές ώστε να υπάρξει πιο πρακτική και ουσιαστική η εφαρμογή».

Ενώ πρόσθεσε πως, «υπάρχει η απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ κατά των τετραμήνων, ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν. Σύντομα μάλιστα η οργάνωση θα συνεδριάσει για να εξετάσει την πιθανότητα έκτακτου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για το θέμα των 4μήνων.

Ένας μήνας λιγότερος

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων,Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε πως στην περίπτωση των τροποποιήσεων έχουν υιοθετηθεί οι θέσεις της ΟΕΛΕΚ, της ΟΛΤΕΚ και της Παιδοβουλής.

Ωστόσο μια σημαντική παράμετρος που δεν αναφέρθηκε έως σήμερα είναι πως με την εφαρμογή των τετραμήνων, τα σχολείο θα ολοκληρώνουν τις εργασίες τους από τις 15 Μαΐου, αντί 10 Ιουνίου που είναι σήμερα η προγραμματισμένη ημερομηνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ