Το ομοφοβικό σχόλιο του προέδρου της ΠΟΕΔ για γνωστό δημοσιογράφο και τα όσα ακολούθησαν

Τι προηγήθηκε, τι υποστηρίζει ο Φίλιος Φυλακτού και ποια η αντίδραση της Accept-ΛΟΑΤΙ Κύπρου.

Article featured image
Article featured image


Ένα κείμενο άποψης του δημοσιογράφου Κώστα Κωνσταντίνου, στη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα «Πολίτης», σχετικά με την υπόθεση της δασκάλας στη Λάρνακα η οποία αρνήθηκε να κάνει την πρωινή προσευχή στην τάξη της, με αναφορές στη θέση της ΠΟΕΔ και συγκεκριμένα στον Πρόεδρό της, Φίλιο Φυλακτού, στάθηκε η αφορμή για να προκύψει από τον δεύτερο ένα άνευ λόγου ομοφοβικό σχόλιο για τον δημοσιογράφο.


Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κοινοποίησε κείμενο-άποψης του δημοσιογράφου Κώστα Κωνσταντίνου, στο οποίο ο δημοσιογράφος σχολιάζει τις δημόσιες τοποθετήσεις του κου Φυλακτού, αλλά και τις δηλώσεις του στην Cyprus Mail, για το κατά πόσο η προσευχή είναι υποχρέωση του δασκάλου ή προαιρετική και για το τι μπορούν να κάνουν όσα παιδιά δεν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν. Στην ανάρτησή του ο κ. Φυλακτού θέλησε να διαψεύσει τα γραφόμενα του δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας πως παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του, με σκοπό ο κος Κωνσταντίνου να γεμίσει τη στήλη του, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει με περισσή ειρωνεία ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.



Η ανάρτηση του κύριου Φυλακτού:


dsa.jpg



Τα γραφόμενα του κύριου Φυλακτού έγιναν αντικείμενο σχολιασμού από διάφορους χρήστες στο Facebook, με τον ίδιο να μπαίνει στη διαδικασία να απαντά σε κάποια από αυτά, με αποκορύφωμα ένα ομοφοβικό σχόλιό με στόχο τον δημοσιογράφο:


Untitled.png




Ένα σχόλιο που δεν πέρασε απαρατήρητο από την ACCEPT-ΛΟΑΤΙ Κύπρου, η οποία απέστειλε άμεσα ανακοίνωση στα Μέσα, καταδικάζοντας το σχόλιο του Προέδρου της ΠΟΕΔ, διερωτώμενη εάν είναι αποδεκτό την ίδια ώρα που προσπαθεί, ως οργάνωση, να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας με την εκκλησία «ο κ. Φίλιος να ρίχνει λάδι στη φωτιά κάνοντας ομοφοβικό σχόλιο για συγκεκριμένο δημοσιογράφο, από τη θέση του, ως Πρόεδρος των Δασκάλων. Άραγε έτσι σκέφτονται και διδάσκουν τα παιδιά οι ετεροφυλόφιλοι εκπαιδευτικοί; Να κοροϊδεύουν και να χλευάζουν τους ΛΟΑΤΙ ότι είναι άκληροι;».




Θέση, όμως, για το ζήτημα πήρε και ο δημοσιογράφος Κώστας Κωνσταντίνου, ο οποίος τοποθετήθηκε για τα όσα του καταλογίζει ο κύριος Φυλακτού, μέσω κειμένου του που ανήρτησε στο Facebook. Μεταξύ άλλων, ο κος Κωνσταντίνου αναρωτιέται κατά πόσο η τεκνοποίηση είναι επίτευγμα και επίδειξη ικανοτήτων.


costasc.jpg




Η αρχική τοποθέτηση του κύριου Φυλακτού σε σχέση με την πρωινή προσευχή:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ