Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση του κόσμου

Μια πραγματική δοκιμασία για το ανθρώπινο σώμα.

Article featured image
Article featured image

Τη δοκιμή της μεγαλύτερης σε διάρκεια εμπορικής πτήσης, στο πλαίσιο της έρευνας για το πώς το ταξίδι θα μπορούσε να επηρεάσει τους πιλότους, το πλήρωμα και τους επιβάτες, ολοκλήρωσε ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas.

Η μελέτη των στοιχείων της πτήσης είναι υψίστης σημασίας καθώς ένα τέτοιο μαραθώνιο ταξίδι θεωρείται «άθλος» για το ανθρώπινο σώμα.

Το Boeing 787-9 με 49 επιβάτες χρειάστηκε 19 ώρες και 16 λεπτά για να πετάξει από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ, μια διαδρομή 16.200 χλμ.

Τον επόμενο μήνα, η εταιρεία σχεδιάζει να δοκιμάσει μια απευθείας πτήση από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ. Η εταιρία Qantas θέλει μέχρι το τέλος του 2019 να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει τις πτήσεις. Αν το κάνει, οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν το 2022 ή το 2023.


qantas3.jpg


Κανένα εμπορικό αεροσκάφος δεν έχει ακόμη την εμβέλεια για να πετάξει μια τέτοια διαδρομή με πλήρες φορτίο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Για να δοθεί στο αεροσκάφος επαρκές εύρος καυσίμων και για να αποφευχθεί ο ανεφοδιασμός, η πτήση Qantas απογειώθηκε με μέγιστη ποσότητα καυσίμου και περιορισμένο φορτίο αποσκευών.

Οι επιβάτες ρύθμισαν τα ρολόγια τους σε ώρα Σίδνεϋ αμέσως μετά την επιβίβαση και διατηρήθηκαν ξύπνιοι έως ότου η νύχτα πέσει στην ανατολική Αυστραλία, για να μειωθεί το jetlag τους. Έξι ώρες αργότερα, σερβιρίστηκε ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και τα φώτα χαμήλωσαν για να μπορέσουν να κοιμηθούν.

Οι δοκιμές επί του σκάφους περιελάμβαναν την παρακολούθηση κυμάτων εγκεφάλου για τους πιλότους, έλεγχο στα επίπεδα μελατονίνης, καθώς και ανάλυση του αντίκτυπου που θα είχε η διέλευση τόσων πολλών χρονικών ζωνών στα σώματα των ανθρώπων. Ο στόχος της δοκιμής στην πρώτη αυτή πτήση είναι να διατηρηθεί η υγεία και την ευεξία των επιβατών και του πληρώματος σε υψηλότερα επίπεδα γίνεται και να εντοπίσει τη βέλτιστη περίοδο ανάπαυσης και εργασίας του πληρώματος. Στο επίκεντρο των δοκιμών βρέθηκε το βιολογικό τους ρολόι και οι μεταβολές τους μέσα από ένα σύνολο μεταβλητών στις οποίες συμπεριλήφθη ο φωτισμός, το φαγητό, η κίνηση, η ψυχαγωγία ή ο ύπνος.



Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ