Ο φανταστικός μονόλογος της Άντρης στην Ιαπωνία (διπλής ανάγνωσης)

Η Άντρη Αναστασιάδη, εκπροσωπώντας τον σύζυγό της και ΠτΔ, βρέθηκε σήμερα στην τελετή ενθρόνισης του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο.

Article featured image
Article featured image

Από τον Ρίκκο ΤαταρήΠαρόλο που δεν ήμασταν εκεί, εντούτοις εξασφαλίσαμε τον μονόλογό της, τη στιγμή ακριβώς που βρέθηκε απέναντι στον Ναρουχίτο και τη σύζυγό του, Αυτοκράτειρα Μασάκο -οι φτωχοί οι άνθρωποι δεν πρόλαβαν να σταυρώσουν λέξη.

Από την πλευρά της, η κυρία Άντρη μας, δεν πρόλαβε να πει πολλά, αφού όλα εκτυλίχθηκαν σε ένα λεπτό, αλλά ως γνήσια Κυπριοπούλα… τα είπε όλα!


Γεια σας κύριε Αυτοκράτορά μου. Συγχαρητήρια!

Εθώρουν πριν και τον θρόνο σας. Καλός, αλλά όι για έναν αυτοκράτορα όπως εσείς. Που Δευτέρας να σας στείλω με βάιπερ φώτος που τον θρόνο του «τσέο» της εκκλησίας μας. Χρυσοποίκιλτος, σκαλιστός τζαι τελευταία λέξη της μόδας. Έννεν σωστό να κόφκετε πίσω που τα τρεντς.

Τι άλλο;

Α, θα σας έλεα να συνεργαστούμε, να φέρουμε κανένα αυτοκίνητο Κύπρο, αλλά ο συμπέθερός μου μόνο με τζινούρκα ασχολείται, ιαπωνέζικα εν φέρνει.

Έχουμε, πάντως, τζαι σπεκτάκιουλαρ επαύλεις στην Κύπρο, πάνω σε πύργους, αν ενδιαφέρεστε. Με το αζημίωτον φυσικά, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ…

Τζαι μεν σας ανησυχεί καθόλου το φαΐ. Μα ξέρετέ το ότι έχουμε κοινά φαγιά; Εσείς, φυσικά, λαλείτε τα maki, ενώ εμείς κουπέπια.

Έχουμε τζαι άλλα κοινά όμως. Εσάς η χώρα σας εν Ιαπωνία, εμάς το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμά μας ως λαός εν «η απονιά». Βασικά, αλλάσσει μόνον ο τονισμός.

Άτε, πάι πάι τζαι καλή θητεία.

Α, ευχαριστώ τζαι για το δωρούι. 6 του Δεκέμβρη που εν του Άη Νικόλα εν να το εμφανίσω στο τραπέζωμα. Παρόλο που γενικά προτιμούμε το σκωτσέζικο, άκουσα πως τζαι τα ιαπωνέζικα επιάσαν πολλές διακρίσεις τελευταία, οπότε σίουρα εν να το τιμήσουμε.*Όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω είναι προϊόν της φαντασίας μας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ