«Έπιασα τον άντρα μου με τον υδραυλικό και μόλις έμαθα ότι περιμένω το παιδί του»

Τηλεοπτικές ιστορίες για αγ(ρ)ίους (που κάποιοι πιστεύουν)

Article featured image
Article featured image

Οι εξωφρενικές «πραγματικές» ιστορίες που βγαίνουν καθημερινά στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στην Ελλάδα και μεγάλη μερίδα τηλεθεατών θεωρεί πως είναι αληθινές.

Μια μόδα που ξεκίνησε από το εξωτερικό και είχε κατακλύσει την ελληνική ιδιωτική τηλεόραση τη δεκαετία του 90’, στα πρώτα της βήματα, ήταν η προβολή αληθινών οικογενειακών δραμάτων, με τους πρωταγωνιστές να εξευτελίζονται επί της ουσίας, ζωντανά στο στούντιο και το κοινό να παρακολουθεί αποσβολωμένο τα χάλια των «δίπλα» και να νιώθει καλύτερα για τα δικά του.


katken.jpg


Εποχές πιο αγνές και αθώες, που κανείς δεν μπορούσε να ξέρει αν αυτό που παρακολουθεί είναι πραγματικό ή στημένο, και κανείς δεν μπορούσε να το αποδείξει, αν το υποψιαζόταν. Όλα αυτά πριν 30 χρόνια.

Κι όμως, 30 χρόνια μετά, η τηλεόραση επαναλαμβάνεται και επαναφέρει παλιές πρακτικές, κάπως πιο στιλιζαρισμένες, επιλέγει να βγάζει τις ιστορίες τηλεφωνικά παρά live στο στούντιο, προσπαθώντας να δώσει λύση σε οικογενειακά δράματα, τα οποία είναι τόσο αληθοφανή όσο και οι ιστορίες για τους ψεκασμούς των Εγγλέζων.


katken9.jpg


Ο λόγος για την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, η οποία εδώ και μερικά χρόνια -που βρίσκεται στον αέρα- έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από συγκεκριμένη ενότητα της εκπομπής, όπου πονεμένες γυναίκες –κατά κύριο λόγο- βγαίνουν στον αέρα για να πουν την τραγική τους ιστορία.

Πρόσφατα, άλλες τηλεοπτικές εκπομπές και ιστοσελίδες βρήκαν την άκρη του νήματος αποκαλύπτοντας πως ιστορίες που ακούστηκαν στην εκπομπή πριν μερικά χρόνια, επαναλαμβάνονται και τη φετινή σεζόν, ξεμπροστιάζοντας έτσι το παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος του κοινού.


katketn1.jpg


Ωστόσο, αν το δούμε λίγο πιο ψυχρά και αποστασιοποιημένα, το ζητούμενο δεν είναι η τηλεοπτική ηθική της εκπομπής, αλλά η αδυναμία των τηλεθεατών να διακρίνουν το ψέμα από την αλήθεια. Να πιστεύουν δηλαδή πως μία γυναίκα ή άντρας θα πάρει τηλέφωνο σε μία εκπομπή για να αποκαλύψει πως «είναι έγκυος από τον άντρα της ξαδέρφη της, αλλά αυτός είναι τελικά ο γιος που κάποτε είχε δώσει για υιοθεσία».

Εξωπραγματικά σενάρια, που όλα κινούνται στο ίδιο μοτίβο και έχουν φυσικά την ίδια εξέλιξη, με τους παρουσιαστές να κοιτάζουν αποσβολωμένοι όταν δεν βρίζουν ή τσακώνονται με τους τηλεθεατές.

Μετά την αποκάλυψη πως όλο αυτό το κόνσεπτ, είναι λίγο πολύ στημένο, κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό «meme» στο διαδίκτυο που τρολάρει τις ιστορίες της εκπομπής με τον καλύτερο τρόπο.


75278285_2489506877992892_5890200445602758656_n.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ