Το Τμήμα Μετεωρολογίας παίρνει θέση για τη χθεσινή ακύρωση των παρελάσεων

Ορθή προληπτική απόφαση ή βεβιασμένη κίνηση;

Article featured image
Article featured image

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σε συνεννόηση με την Μετεωρολογική Υπηρεσίας για ακύρωση των παρελάσεων παγκύπρια, ένεκα πιθανής κακοκαιρίας και τα όσα λέχθηκαν για βεβιασμένες κινήσεις, το Sigma Live επικοινώνησε με το Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό, Φίλιππο Τύμβιο, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε.

Ο κος Τύμβιος ανέφερε πως η σύσταση έγινε καθώς με βάση το προγνωστικό μοντέλο, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και θα ήταν μεγάλο το ρίσκο να πραγματοποιούνταν υπό τέτοιες συνθήκες οι παρελάσεις.

Θα υπήρχε πλήθος κόσμου και σε περίπτωση που εκδηλώνονταν καταιγίδες, θα είχαμε θύματα, σημείωσε. Τονίζοντας πως εάν κτυπούσε κεραυνός κάποιον από το πλήθος που θα ήταν παρών, θα προκαλείτο πανικός με άσχημα αποτελέσματα.

Θέλοντας, μάλιστα, αν επιβεβαιώσει τα όσα είπε, ο κος Τύμβιος αναφέρθηκε σε παράδειγμα από συναυλία στην Ουγγαρία, όπου οι διοργανωτές αγνόησαν τις καιρικές προειδοποιήσεις με αποτέλεσμα την ώρα της συναυλίας να εκδηλωθεί καταιγίδα η οποία προκάλεσε το θάνατο αρκετών από τους παρευρισκόμενους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ