8 χρόνια από τον θάνατο του ανθρώπου που… δάγκωσε το μήλο

Σαν σήμερα, το 2011, έφυγε η ίσιος πιο επιτυχημένη φυσιογνωμία στον χώρο της τεχνολογίας και εμείς θυμόμαστε μερικά από τα αποφθέγματά του, τα οποία θα σας βοηθήσουν σε σχέση με τον τρόπο που σκέφτεστε αλλά και τον τρόπο που δουλεύετε.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω 17 από τις ατάκες του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και τον τρόπο που ζούμε.


steve-jobs-resigns-apple-active-chairman-cheat_bpvfla.jpg«Τα αγαπημένα μου πράγματα στη ζωή δεν κοστίζουν τίποτα. Είναι πραγματικά σαφές πως ο πιο πολύτιμος πόρος που έχουμε είναι ο χρόνος».

«Είμαι περήφανος τόσο για τα πράγματα που έχουμε κάνει όσο και για αυτά που δεν έχουμε κάνει. Η καινοτομία λέει όχι σε χιλιάδες πράγματα».

«Η δουλειά σας θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που θεωρείτε υπέροχη δουλειά. Και ο μόνος τρόπος να κάνετε υπέροχη δουλειά είναι να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Αν δεν το έχετε βρει, συνεχίστε να ψάχνετε. Μην εφησυχάζετε. Θα το καταλάβετε με όλη σας την καρδιά όταν θα το βρείτε».

«Μερικές φορές όταν κανείς καινοτομεί, κάνει λάθη. Το καλύτερο είναι να τα παραδέχεται και να συνεχίζει βελτιώνοντας τις υπόλοιπες καινοτομίες του».

«Αυτό ήταν ένα από τα "μάντρα" μου - συγκέντρωση και απλότητα. Κάτι απλό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από κάτι σύνθετο: πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να καθαρίσετε τη σκέψη σας και να το κάνετε απλό».

«Η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα».

«Το να είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κοιμητήριο δεν έχει σημασία για μένα. Το να πηγαίνεις το βράδυ για ύπνο και να σκέφτεσαι "κάναμε κάτι υπέροχο σήμερα", αυτό είναι που μετράει».

«Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να σκέφτονται πως θα αλλάξουν τον κόσμο είναι αυτοί που θα το καταφέρουν».

«Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην το σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεστε σε δόγματα. Μην αφήνετε το θόρυβο των άλλων να πνίγουν τη δική σας εσωτερική φωνή».

«Δεν μπορείτε να ενώσετε τις τελείες κοιτώντας μπροστά: μπορείτε μόνο να τις ενώσετε κοιτώντας πίσω. Οπότε, πρέπει να πιστέψετε πως αυτές οι τελείες θα συνδεθούν κάπως με το μέλλον. Πρέπει να πιστέψετε σε κάτι - στο θάρρος σα, στη ζωή, στο κάρμα, οτιδήποτε. Αυτή η προσέγγιση δεν με απογοήτευσε ποτέ και έκανε όλη τη διαφορά στη ζωή μου».

«Να είστε μέτρο σύγκρισης στην ποιότητα. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα περιβάλλον όπου προσδοκάται η τελειότητα».

«Τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτούσα κάθε πρωί στον καθρέφτη και ρωτούσα τον εαυτό μου: Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που έχω προγραμματισμένο; Και κάθε φορά που η απάντηση ήταν όχι, ήξερα πως έπρεπε κάτι να αλλάξω».

«Είμαι πεπεισμένος πως το μισό από αυτό που χωρίζει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους μη επιτυχημένους είναι η επιμονή».

«Τι είναι η Apple στην τελική; Η Apple είναι για ανθρώπους που σκέφτονται έξω από το κουτί, ανθρώπους που χρησιμοποιούν υπολογιστές για να τους βοηθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο, να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν πράγματα που θα κάνουν τη διαφορά και δεν θα κάνουν απλώς τη δουλειά».

«Τα πράγματα δεν χρειάζεται να αλλάζουν τον κόσμο για να είναι σημαντικά».

«Η τεχνολογία δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι εμπιστεύεσαι ανθρώπους, οι οποίοι βασικά είναι καλοί και έξυπνοι και αν τους δώσεις εργαλεία, θα κάνουν με αυτά υπέροχα πράγματα».

«Όταν απολύθηκα από την Apple ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί. Η βαριά επιτυχία αντικαταστάθηκε από την ανάλαφρη αίσθηση του να είσαι και πάλι στο ξεκίνημα. Με έκανε να εισέλθω σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωή μου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ