Αγκάλιασε στο δικαστήριο την (πρώην) αστυνομικό που σκότωσε «κατά λάθος» τον αδελφό του

Σε μία σπάνια και συγκινητική κίνηση, μετά την απαγγελία της ποινής της, ο αδελφός του θύματος τη διαβεβαίωσε ότι «τη συγχωρεί» και την αγκάλιασε θερμά. «Δεν θέλω να πας φυλακή και σε συγχωρώ», της είπε.

Article featured image
Article featured image

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε την Τετάρτη σε μία λευκή πρώην αστυνομικό του Ντάλας η οποία πυροβόλησε και σκότωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 έναν αφροαμερικάνο γείτονά της μέσα στο διαμέρισμά του στο Τέξας. Η 31χρονη Γκάιγκερ είπε ότι μπήκε στο διαμέρισμα του θύματος όταν βρήκε την πόρτα μισάνοιχτη, νομίζοντας κατά λάθος πως ήταν το δικό της σπίτι και ότι ήταν αντιμέτωπη με ληστή. Η δράστης επέστρεφε σπίτι μετά από 13,5 ώρες στη δουλειά και από την κούρασή της ήταν συγχυσμένη και ανέβηκε σε λάθος όροφο.

στεβ.jpg


Η Γκάιγκερ, που αντιμετώπιζε ποινή από πέντε έως 99 χρόνια φυλάκιση, κρίθηκε ένοχη την Τρίτη για τον φόνο του Μπόθαμ Τζιν, ενός 26χρονου αφροαμερικάνου λογιστή.

«Το σώμα ενόρκων καταδίκασε την Αμπερ Γκάιγκερ σε 10 χρόνια [κάθειρξη]. Αυτή η ποινή ασφαλώς είναι ανεπαρκής. Το δικαστικό σύστημα στο σύνολό του είναι ανεπαρκές και η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί», ήταν η αντίδραση μέσω Twitter του Λι Μέριτ, του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Γκάιγκερ έκανε λόγο περί «τραγικού λάθους» κρίσης. Παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές, με σκοπό «να σκοτώσει» τον νεαρό, που ήταν καθισμένος στον καναπέ του και έτρωγε αμέριμνος παγωτό.

Για τον εισαγγελέα, η πρώην αστυνομικός θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί πως βρισκόταν σε λάθος όροφο, καθώς υπήρχαν πολλές ενδείξεις που θα έπρεπε να της έχουν επιτρέψει να καταλάβει το λάθος της. Ο ίδιος είχε ζητήσει η Γκάιγκερ να καταδικαστεί σε 28 χρόνια κάθειρξη, την ηλικία στην οποία θα έφθανε ο Τζιν αν ζούσε, στη διάρκεια της δίκης, που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Σε μία σπάνια και συγκινητική κίνηση, μετά την απαγγελία της ποινής της, ο αδελφός του θύματος, Μπραντ Τζιν, διαβεβαίωσε την Γκάιγκερ ότι «τη συγχωρεί» και την αγκάλιασε θερμά. «Δεν θέλω να πας φυλακή και σε συγχωρώ», της είπε.

Στη συνέχεια, η κατηγορούμενη αγκάλιασε και τη δικαστή, Τάμι Κεμπ, μετά την ανακοίνωση της ποινής της. Η δικαστής έδωσε στη Γκάιγκερ μία Βίβλο.

στεβς.jpg


Πηγή: Protagon

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ