Δυστυχώς, το Σχολείο της Κυριακής αναστέλλει τη λειτουργία του

Εξ αιτίας της συνεχιζόμενης λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων στην Κοφίνου.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Εικόνα αρχείου



Τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να αγνοούν την επιστημονική μελέτη την οποία εκπόνησε το ΤΕΠΑΚ και η οποία προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες στην υγεία όσων έρχονται σε επαφή με τον μολυσμένο αέρα που εκπέμπει η συγκεκριμένη μονάδα.

Πιο κάτω τα όσα αναφέρουν στην επιστολή τους οι εθελοντές στο Σχολείο της Κυριακής:

«Με μεγάλη μας λύπη αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αναστολή της εθελοντικής μας δράσης εξαιτίας της συνεχιζόμενης λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων στην Κοφίνου.

Πιστοί στις αρχές μας, έχουμε προβεί σε δημόσια καταγγελία και σε διενέργεια ηλεκτρονικού ψηφίσματος. Εντούτοις, καμία εκ των δυο δράσεών μας δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε σήμερα να αναστείλουμε την εθελοντική μας δράση για να στείλουμε τα κατάλληλα μηνύματα προς όλους τους αποδέχτες.

Τέλος, απευθυνόμαστε προς όλους όσοι διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κοφίνου και τους διαβεβαιώνουμε πως το Σχολείο της Κυριακής προτίθεται να λάβει περαιτέρω μέτρα διαμαρτυρίας.

Δώσαμε μια υπόσχεση και θα την τηρήσουμε, θα είμαστε δίπλα σας.

Παρακαλούμε όλους τους εθελοντές μας να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις στην σελίδα μας στο FB (https://www.facebook.com/tosxoleiotiskyriakis/) ώστε να ενημερώνονται για τυχόν εξελίξεις ή άλλα μέτρα.

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από την στάση της προς τις πιο ευάλωτες ομάδες της.

Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να αποδείξει εμπράκτως το ανθρώπινο πρόσωπό της, το οποίο επικαλείται συχνά, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα και με τις σχετικές ευρωπαϊκές συστάσεις.

Το Σχολείο της Κυριακής».





Να υπενθυμίσουμε ότι το «Σχολείο της Κυριακής» αποτελεί μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, το οποίο έχει συγκροτηθεί για να ενισχύσει την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων (ασυνόδευτων παιδιών και παιδιών που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας) και την κοινωνική τους ένταξη στο περιβάλλον της Κύπρου.

ανδ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ