Ένα κτήριο σήμα-κατατεθέν της παλιάς Λευκωσίας γίνεται Boutique Hotel

Πότε ξεκινούν οι εργασίες, πόσα δωμάτια θα περιλαμβάνει και τι υπηρεσίες θα προσφέρει.

Article featured image
Article featured image

Ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξαν εδώ και χρόνια μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Λευκωσία εδώ και λίγο καιρό έχει προσανατολίζεται στη δημιουργία design boutique hotels, τα οποία αποσκοπούν πρωτίστως στην αναβάθμιση του κέντρου και δευτερευόντως στη δημιουργία ενός αστικού τουριστικού μοντέλου, το οποίο απουσιάζει από την πρωτεύουσα.

Ήδη εδώ και αρκετό διάστημα, βρίσκονται υπό κατασκευή δύο boutique hotel σε κεντρικές αρτηρίες του κέντρου, ενώ ήδη ένα τρίτο είναι στα σκαριά.

Το νέο boutique hotel που σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει στη Λευκωσία, θα γίνει σε ένα ιστορικό κτήριο της παλιά πόλης, την γνωστή πολυκατοικία Λυσσαρίδη, η οποία εδώ και χρόνια ανήκει στην ΕΔΕΚ, έπειτα από δωρεά του Βάσου Λυσσαρίδη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κατασκευαστική εταιρεία που έχει εκμισθώσει το κτήριο και θα αναλάβει την μετατροπή του σε boutique hotel, το κτήριο παραμένει μεν στην ΕΔΕΚ, ωστόσο υπάρχει ένα συμβόλαιο το οποίο επιτρέπει τη διαχείριση της νέας επιχείρησης, έως ότου η εταιρεία κάνει απόσβεση των εξόδων της.

71971778_2468289633490561_1225865193347612672_n.jpg


Το νέο αυτό boutique hotel θα είναι δύο αστέρων και θα περιλαμβάνει 33 κλίνες, και αν δοθεί η απαραίτητη άδεια, θα δημιουργηθεί και ένα wine bar με εστιατόριο στο ισόγειο, το οποίο οι νέοι διαχειριστές θέλουν να μεταφέρουν και στην οροφή, δημιουργώντας και ένα roof bar, αφού όπως ανέφερε στη CITY, ο διευθυντής της εταιρείας, η θέα από την οροφή σου κόβει την ανάσα.

«Λόγω της ιδιαιτερότητας του κτηρίου, όποιες αλλαγές και μετατροπές θα γίνουν πρέπει να συμφωνηθούν μαζί με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, τον Δήμο Λευκωσίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να καταλήξουμε στις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε. Σίγουρα, όμως, η εξωτερική όψη του κτηρίου με την πουρόπετρα θα παραμείνει ως έχει», σημειώνει ο Διευθυντής της εταιρείας κος Αντώνης Μαλτέζος.

Σύμφωνα με τον κύριο Μαλτέζο, καλώς εχόντων των πραγμάτων οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου 4 μήνες, και θα ολοκληρωθούν σε 18, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι δεδομένο. «Είναι ένα project το οποίο πιστεύουμε πολύ, αφού θεωρούμε πως θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα προσφέρει κάτι που λείπει από το κέντρο της πρωτεύουσας».

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συζήτησή μας, ρωτήσαμε τον κ. Μαλτέζο εάν έχουν αποφασίσει το όνομα του ξενοδοχείου και μας αποκάλυψε πως το γνωρίζουν εδώ και καιρό, ωστόσο ακόμη δεν επιθυμούν να το ανακοινώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ