Κρητικός entrepreneur έβαλε στο Airbnb σπηλιές που κάποτε ζούσαν λεπροί

Εκτός από τη βασική διαμονή, ο ιδιοκτήτης των σπηλιών προτίθεται να προσθέσει και τζακούζι.

Article featured image
Article featured image

Σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα διατίθενται μέσω του Airbnb μετατρέπονται οι σπηλιές της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου έζησαν οι λεπροί από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Εναλλακτικές διακοπές με διαμονή στις σπηλιές όπου για 187 χρόνια έζησαν οι λεπροί από τα μέσα του 18ου αιώνα θα προσφέρει ο ιδιοκτήτης τους, Μανόλης Γιανναδάκης, ο οποίος τις μετέτρεψε σε δωμάτια που θα νοικιάζει μέσω της πλατφόρμας Airbnb


1554841_spilia-leproi1.jpg

1554842_spilia-leproi3.jpg

Πριν 17 χρόνια, ο κ. Μανόλης Γιανναδάκης αγόρασε πέντε από αυτές τις σπηλιές, τις οποίες αποφάσισε να διαμορφώσει σε δωμάτια τα οποία θα νοικιάζει σε τουρίστες. Ο ίδιος φιλοδοξεί να είναι τα πάντα έτοιμα πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν. Οι σπηλιές, λέει ο ίδιος, είναι ασπρισμένες με ασβέστη ενώ η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους είναι στους 18 βαθμούς Κελσίου. Επίσης σκοπεύει να τοποθετήσει τζακούζι αλλά και να δημιουργήσει ένα παραδοσιακό καφενείο.

Στη συνοικία της Χρυσοπηγής υπάρχουν 165 σπηλιές στις οποίες βρήκαν καταφύγιο φτωχοί άνθρωποι και πρόσφυγες μέχρι τη δεκαετία του 1960. Ο κ Γιανναδάκης που είχε την ιδέα να μετατρέψει τις δικές του σπηλιές σε δωμάτια, προτρέπει και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να κάνουν το ίδιο.


Με πληροφορίες από NeaKriti/LIfo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ