Η σημαντική αλλαγή στο Facebook που θα στιγματίζει τα Fake News

Πώς θα μαρκάρει τις ψευδείς ειδήσεις και πώς θα τις παρουσιάζει στους χρήστες για να μην εξαπατώνται.

Article featured image
Article featured image


Με το φαινόμενο των fake news να διαιωνίζεται και να αυξάνεται, παρά τις συνεχείς προτροπές και οδηγίες των ειδικών για να είμαστε πιο προσεκτικοί, το Facebook, μαζί με τα Ελληνικά Hoaxes, αναλαμβάνουν δράση με σκοπό να μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο τέτοια κρούσματα.

Χθες, τα Ελληνικά Hoaxes ανάρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook ένα τέτοιο παράδειγμα, για το πώς θα εμφανίζονται εφεξής οι ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στο Facebook.



73381160_2955190181176484_3503238118486573056_o.jpg



Η ανάρτηση των Ελληνικών Hoaxes:

Παράδειγμα: Η κυρία εδώ που έβαλε ένα μεγάλο SOS και πάνω έγραψε «Προσοχή: Αυτό το βανάκι κυκλοφορεί Περιστέρι… και επιτίθεται σε παιδιά με σκοπό να τα απαγάγουν για μεταφορά οργάνων… αν το δείτε μη πλησιάσετε ή αλλιώς καλέστε την αστυνομία» (1η εικόνα).

Η ανάρτηση έχει πάνω από 900 κοινοποιήσεις! Διασύρεται ένας επαγγελματίας που η μόνη αξιόποινη πράξη του είναι ότι... μεταφέρει ντόνατς. Θα θέλατε να είσαστε στη θέση του;

Με την αλλαγή της επισήμανσης για τα fake news η φωτογραφία που θα συνοδεύεται με ψευδή ισχυρισμό θα φαίνεται στους χρήστες όπως η 2η εικόνα. Αν κλικάρουν στο «Δείτε γιατί» θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες (3η εικόνα).

Το ίδιο θα συμβαίνει και με τις παραποιημένες φωτογραφίες που στόχο έχουν να παραπληροφορήσουν (όχι βέβαια στις σατιρικές).

Το FB αρχίζει και δείχνει με το «δάκτυλο» τους ανεύθυνους χρήστες.

Και έπεται συνέχεια...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ