Είναι ένα βίντεο στο YouTube που υποστηρίζει ότι κάποιος σαν τον Χίτλερ πέθανε στον Λυκαβηττό

Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στην πλατφόρμα σχεδόν πριν από 13 χρόνια.

Article featured image
Article featured image

Πριν από λίγο καιρό, ένας συντάκτης του Vice έπεσε πάνω σε ένα από τα πιο disturbing βίντεο που έχουν ανέβει ποτέ στο ελληνικό YouTube.

Χωρίς σκηνές βίας ή κάτι αηδιαστικό, και παρόλα αυτά το στήσιμό του δημιουργεί έναν κόμπο στο στομάχι.

Πρόκειται για ένα βίντεο που ανέβηκε στη δημοφιλή πλατφόρμα πριν από 12 χρόνια και συνοδεύεται από μία μικρή ιστορία.


Ο χρήστης CleanBlackRaiser εξηγεί στην περιγραφή του: «Το 1980 νοίκιασα για μικρό διάστημα ένα υπόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα (στον Λυκαβηττό, πάνω από το Κολωνάκι). Μια μέρα και καθώς καθάριζα, ανακάλυψα ότι ένας μεταλλικός καμβάς που υπήρχε στον τοίχο έκρυβε κάτι που έμοιαζε με πόρτα υποβρυχίου η οποία είχε ένα αεροφράγμα. Κάλεσα μερικούς φίλους για να με βοηθήσουν να την ανοίξω. Έπρεπε να αφαιρέσουμε μέρη του ξύλινου πατώματος για να τα καταφέρουμε. Όταν ανοίξαμε, ανακαλύψαμε ένα μικρό δωμάτιο και κάποια στοιχεία που με έκαναν να πιστέψω ότι επρόκειτο για θάλαμο βασανιστηρίων των Ναζί. Βρήκαμε μια καρέκλα που είχε τρύπα στη μέση και ένα ματωμένο στρώμα στη γωνία, δίπλα από μία στοίβα από μισοκαμμένες εφημερίδες από τις αρχές των 40s, οι οποίες είχαν άρθρα για τους Ναζί», εξηγεί ο μυστηριώδης χρήστης.

Στη συνέχεια, δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα αντικείμενα και ισχυρίζεται ότι φωτογράφισε τον χώρο, λίγο πριν έρθει σε επαφή με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Τελικά, του έγινε έξωση και όταν ήρθαν οι τοπικές Αρχές για να ελέγξουν το δωμάτιο, τα πειστήρια είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Σύμφωνα πάντα με όσα έχει γράψει στην περιγραφή, το θέμα έφτασε σε πολιτικά πρόσωπα και Μέσα ενημέρωσης, αλλά κανείς δεν δέχθηκε να το προχωρήσει, καθώς δεν υπήρχαν αρκετές αποδείξεις ότι η εν λόγω ιστορία άξιζε να καλυφθεί ή να ερευνηθεί περαιτέρω.

Ο τύπος, όμως, είχε κολλήσει και αποφάσισε να το ψάξει μόνος του. Έτσι, έπειτα από σχεδόν 17 χρόνια, έπεσε πάνω σε μια φωτογραφία που τον σόκαρε - αλλά όχι για τους προφανείς λόγους. Αυτή δεν ήταν άλλη από την περίφημη εικόνα που δείχνει τον Αδόλφο Χίτλερ νεκρό - κάτι που πολλοί άνθρωποι αρνούνται να πιστέψουν μέχρι και σήμερα. Ο άγνωστος χρήστης υποστηρίζει μέσω του βίντεο, στο οποίο έχει βάλει τις δικές του φωτογραφίες δίπλα σε αυτή του Χίτλερ, πως πρόκειται για τον ίδιο χώρο. Ότι η φωτογραφία δηλαδή τραβήχτηκε στο Κολωνάκι και όχι στο Βερολίνο, και πως ο άνδρας που βλέπουμε σε αυτή είναι κάποιος σωσίας του δικτάτορα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάπου μέσα στο βίντεο γίνεται αναφορά και στον Άλιστερ Κρόουλι, που για πολλούς έμοιαζε αρκετά στον Χίτλερ.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο disturbing την όλη φάση είναι πως καθώς το βίντεο προχωράει, στο background παίζει ένα ηχητικό αρχείο στο οποίο εναλλάσσονται διάφορα πασίγνωστα pop και rock τραγούδια, αλλά το κάθε ένα από αυτά ακούγεται μόλις για ένα δευτερόλεπτο. Από το «Strawberry Fields Forever» των Beatles, μέχρι το «Torn» της Natalie Imbruglia.

«Ψάχνοντας τα υπόλοιπα βίντεο στο κανάλι, που παραμένει ανενεργό εδώ και τέσσερα χρόνια, θα ανακαλύψεις έναν θησαυρό από ‘καμένα’ βίντεο. Από ανθρώπους που μαγνητίζουν αντικείμενα, μέχρι θεωρίες συνωμοσίας για ό,τι μπορείς να φανταστείς και διαφημίσεις για κάποιο πρόγραμμα που σε βοηθάει να ξεκολλήσεις από το PC. Δεν γνωρίζουμε τι απέγινε ο άνθρωπος πίσω από αυτό το έπος και προφανώς, δεν θα μάθουμε ποτέ αν αυτό το δωμάτιο όντως υπήρξε ή αν ήταν αποκύημα της φαντασίας του, αλλά σίγουρα μας έδωσε κάποιες ώρες ποιοτικού καψίματος», αναφέρει το Vice στο καταληκτικό του σχόλιο.

Πηγή: Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ