Φέτος ο Αρχιεπίσκοπος θα εορτάσει τα ονομαστήρια του μετά βιτσών και διαβατηρίων

Μια αυθόρμητη ιδιωτική πρωτοβουλία εκπαιδευτικών -που έγινε viral- επιδιώκει να θέσει τέρμα στην προσωπολατρία.

Article featured image
Article featured image



Την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή και ως είθισται τα δημόσια εκπαιδευτήρια θα τηρήσουν την καθορισμένη αργία.

Ωστόσο, κάποιοι εκπαιδευτικοί, με αφορμή τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου και τη σχολική αργία, οργάνωσαν μία αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας –μέσω Facebook- καλώντας όλους μας να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια για να τεθεί τέλος επιτέλους στην προσωπολατρία ανθρώπων, που απλώς έτυχε να έχουν κάποιο αξίωμα.

Βέβαια αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος, καθώς η εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου με την υπόθεση Low, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι ο τερματισμός του εορτασμού των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου.

Η viral ανάρτηση-κάλεσμα:

Πορεία διαμαρτυρίας έξω από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, διοργανώνουν μέσω facebook, οι εκπαιδευτικοί για την ερχόμενη Τετάρτη, ανήμερα της εορτής του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β'.

Οι εκπαιδευτικοί, θα βρεθούν έξω από την Αρχιεπισκοπή, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 το πρωί αρνούμενοι να γιορτάσουν την ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου.

Στο μήνυμα τους κάτω από την εκδήλωση, αναφέρουν πως «πρέπει να μπει ένα τέρμα στην προσωπολατρεία».

«Γιατί τον σεβασμό δεν τον επιβάλλεις υποχρεώνοντας τους άλλους να σε τιμήσουν, αλλά τον κερδίζεις με τις πράξεις σου», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, καλούν τους εκπαιδευτικούς να πορευθούν μαζί τους και να περπατήσουν από την Αρχιεπισκοπή μέχρι τη Βουλή. «Φέρτε μαζί σας μια Βίτσα κι ένα διαβατήριο».

Το σχετικό event ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ