Εντυπωσιακή παρουσίαση της σειράς Jameson Caskmates με γεύση από Ιρλανδία

Το ατμοσφαιρικό Roots n’ Stones στη Λευκωσία μετατράπηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου σε Jameson Bar, στολισμένο με τα χαρακτηριστικά του ιρλανδικού brand, για τους σκοπούς παρουσίασης της σειρά Jameson Caskmates Stout και Jameson Caskmates IPA.

Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σειρά, δημιούργημα των Master Distillers του Jameson Irish Whiskey, που συνδυάζει δυο άκρως ιρλανδέζικες παραδόσεις, το ουίσκι τη μπύρα Stout και τη μπύρα IPA.

Το Jameson Caskmates Stout είναι ένα whiskey τριπλής απόσταξης, που παλαιώνεται σε βαρέλια τα οποία φιλοξενούσαν stout (μαύρη) μπύρα, αποκτώντας έτσι εκρηκτικές νότες κακάο, καφέ και καραμέλας, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικά απαλό γευστικό προφίλ του Jameson, ενώ το Jameson Caskmates IPA, τριπλά αποσταγμένο, έχει παλαιωθεί σε βαρέλια IPA από την craft ζυθοποιία, Eight Degrees Brewing, γνωστή για την «περιπετειώδη» προσέγγισή της στην παρασκευή μπύρας με χρήση φυσικών και μόνο συστατικών. Το αποτέλεσμα είναι ένα ουίσκι με τη χαρακτηριστική απαλότητα του Jameson Irish Whiskey συνδυασμένο με νότες λυκίσκου και φρέσκων εσπεριδοειδών και διατίθεται στην Κύπρο, εμφιαλωμένο σε 40% ABV.

Με κυκλοφορία σε περισσότερες από 40 χώρες μεταξύ των οποίων πλέον και η Κύπρος, η σειρά των Jameson Caskmates Stout και Jameson Caskmates IPA, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας του Jameson Irish Whiskey, καθώς και όλων των brands της Pernod Ricard στην Κύπρο, Tempo Beverages Cyprus.

_VLP6699.jpg


Την σειρά παρουσίασε ο Πρεσβευτής του Jameson στην Κύπρο, Βάκης Σταυρή, παροτρύνοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους να δοκιμάσουν κοκτέιλ με βάση το Jameson, αλλά και να προβούν σε whiskey tasting με beer pairing, σύμφωνα με την ιρλανδική παράδοση. Έτσι, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τα δυο ποτά – όπως έκαναν άλλωστε και οι εργάτες στα μηχανουργεία ατμομηχανών αρχές του 19ου αιώνα μετά τη δουλειά, «σβήνοντας» τη δίψα τους με μια μπύρα και χαλαρώνοντας με ένα ποτήρι ουίσκι – απολαμβάνοντας το Jameson Caskmates Stout & IPA, με μπύρα Stοut & IPA αντίστοιχα. Στον κήπο του Jameson Bar, ο Chef του Fogo & Brasa χρησιμοποιώντας το νέο live outdoor cooking - Ofyr grill ετοίμαζε γκουρμέ σάντουιτς με μοσχάρι, διάφορα λαχανικά και rips, εξαιρετικά συνοδευτικά σε αυτή τη λαμπερή βραδιά απ’ όπου δεν έλειπε και η καλή μουσική από τον DJ Pika.

Στην όλη ατμόσφαιρα και ανάλαφρη ατμόσφαιρα που δημιούργησε το Jameson Irish Whiskey για τους προσκεκλημένους του, συνέβαλαν παιχνίδια beer pong, αλλά και η ομάδα των The Daltons Brothers που πρόσφερε δωρεάν κούρεμα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και στυλ!

_VLP6664.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ