Ο Αλέξανδρος Θαλασσινός τρέχει πάντα με μια κόκκινη μπαντάνα

Αυτή τη φορά, τρέχει στις 23 Νοεμβρίου, στον γερμανικό μαραθώνιο TUSEM-Blumensaat και συγκεκριμένα στον αγώνα των 21 χιλιομέτρων (ημιμαραθώνιος), για τα παιδιά και το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Article featured image
Article featured image

Στόχος του, πέραν του τερματισμού, είναι να μαζέψει το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα πάει στο Sophia Foundation for Children, τον πιο μεγάλο φιλανθρωπικό οργανισμό της Κύπρου, που ως γνωστό βοηθά παιδιά στην Κένυα.

B69Q8015.JPG


Δικός τους στόχος για το 2020 είναι να επιδιορθώσουν το «Μακάριο Σχολείο» (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο) στο Νιέρι της Κένυας, αφού είναι έτοιμο να καταρρεύσει, προσφέροντας στα παιδιά ένα ασφαλές περιβάλλον για μάθηση.


Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο επικείμενος Μαραθώνιος στη Γερμανία είναι ο 4ος στον οποίο λαμβάνει μέρος ο Αλέξανδρος Θαλασσινός -τους τελευταίους μήνες ζει στη Γερμανία, όπου μετά την αποφοίτησή του στην Ιατρική (σπούδασε Βουδαπέστη), παρακολουθεί εντατικά μαθήματα γερμανικών έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει την ειδίκευσή του.

2019_0023_11_3935_0000_2161.jpg


Την πρώτη φορά, πριν από περίπου δύο χρόνια, την αίτηση για να συμμετάσχει στον πρώτο του ημιμαραθώνιο, την έκαναν δύο φίλοι του, σχεδόν για την πλάκα, όπως ο ίδιος εξομολογείται στη CITY.

Έκτοτε, σκέφτηκε να το δει λίγο πιο σοβαρά, εξ ου και κάθε φορά προσπαθεί να συνδυάζει τη συμμετοχή του με έναν σκοπό, μαζεύοντας χρήματα για κάποιον ή κάποιους που τα έχουν ανάγκη.

thalassinos1.jpg


«Σε κάθε αγώνα έβλεπα δρομείς να τρέχουν για έναν σκοπό, είτε ως μονάδες είτε σε οργανωμένα σύνολα. Κάποιοι για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο, άλλοι για την ευημερία των ατόμων με αυτισμό, άλλοι για την ισότητα των δύο φύλων κλπ. Οπότε, σκέφτηκα να δημιουργήσω μια πρωτοβουλία και να βοηθώ κι εγώ με τη σειρά όσους έχουν ανάγκη. Μέχρι στιγμής έκανα δύο εράνους, μέσω των δύο προηγούμενων αγώνων μου, ενώ ο επικείμενος θα είναι ο τρίτος».

Πέρσι, για παράδειγμα, ο Αλέξανδρος κατάφερε μέσω του αγώνα αλλά και του εράνου στο διαδίκτυο να μαζέψει λεφτά για μια κοπέλα που είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και έπρεπε να κάνει θεραπείες.

thalassinos4.jpg

thalassinos3.jpg


Πού και πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε

Οι εισφορές γίνονται στον πιο κάτω σύνδεσμο, ενώ ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια είτε με ένα χρηματικό ποσό στο givengain είτε και ενισχύοντας την προσπάθεια των Red Bandanas, τρέχοντας και κάνοντας με αυτό τον τρόπο γνωστή την πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Αλέξανδρος.


Σύνδεσμος για εισφορές: https://www.givengain.com/ap/educationmatters/

thalassinos5.jpg


Θα «τρέχουμε» ως τον Απρίλιο

«Πέραν από το ποσό που θα καταφέρω να μαζέψω εγώ, για το Sophia Foundation θα τρέξουν παράλληλη κι άλλοι δρομείς, ενώ απώτερος σκοπός είναι μέχρι και τον Απρίλιο να μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό για την πρωτοβουλία Running for their Dreams, Building for their Future! (όπου επίσης μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας). Μέχρι στιγμής το όριο έχει οριστεί στα €42,195, συμβολικά, αφού τόσα είναι τα μέτρα του Μαραθωνίου».



Μάθετε περισσότερη για την πρωτοβουλία Red Bandanas σε Facebook και Instagram

facebook.com/redbandanascy

instagram.com/redbandanascy

thalassinos2.jpg


Το μεγαλείο ενός μαραθωνίου

Ζητάμε από τον Αλέξανδρο να μας πει τι είναι αυτό που κερδίζει ο ίδιος από τη συμμετοχή του σε έναν μαραθώνιο. «Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία νιώθεις συνεχώς άβολα, με εμπόδια που καλείσαι να ξεπερνάς. Βρίσκεις συνέχεια τοίχους που πρέπει να υπερπηδάς για να προχωράς. Δεν είναι ακριβώς έτσι και η ζωή, είτε με τα διάφορα καθημερινά εμπόδια είτε με τον χαμό κάποιου ή κάποιων δικών μας ανθρώπων;

Συν ότι σε κάθε δικό μου μαραθώνιο έχω συνεχώς κατά νου τον σκοπό για τον οποίο τρέχω, κι αυτό είναι κάτι που με βοηθά πάρα πολύ, υποκινώντας με να καταβάλω όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια».

REDbandanas-10-1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ