«Γιώργος Βασιλείου και όχι Γλαύκος Κληρίδης έπρεπε να ονομαστεί η Λεωφ. Ακαδημίας»

Η ανάρτηση της Ανδρούλλας Βασιλείου για την απόφαση του Δήμου Αγλαντζιάς να μετονομάσει την Λεωφόρο Ακαδημίας σε Γλαύκου Κληρίδη.

Article featured image
Article featured image


Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προέβη η πρώην πρώτη κυρία της Κύπρου, βουλευτής, Ευρωπαία επίτροπος παιδείας, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, κα Ανδρούλλα Βασιλείου, εκφράζοντας μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, τη λύπη της σχετικά με τη μετονομασία της Λεωφόρου Ακαδημίας, σε Γλαύκου Κληρίδη.

Όπως τονίζει, περίμενε από το Δήμο Αγλαντζιάς, να επιβραβεύσει τον σύζυγό της Γιώργο Βασιλείου για τη συμβολή του προς το Δήμο με την ίδρυση του ΚΕΜΑ, ενώ διευκρινίζει πως το παράπονό της δεν έχει καμία σχέση με τον Γλαύκο Κληρίδη τον οποίο εκτιμούσε.

Αυτούσια η ανάρτηση της Ανδρούλλας Βασιλείου:

Φίλοι και φίλες,

Χθες πληροφορήθηκα κάτι που προξένησε μεγάλη λύπη σε όλα τα μέλη της οικογένειας Βασιλείου. Θα ανοίξω τη καρδιά μου και θα το αφήνω στην κρίση σας.

Ο Γιώργος Βασιλείου εργαζόμενος για χρόνια στη Μ. Ανατολή κάτω από πολύ δύσκολες τότε συνθήκες, έφερε όλα του τα κέρδη στη Κύπρο, αντί να τα επενδύσει στο εξωτερικό, και έκτισε το ΚΕΜΑ στην Αγλαντζιά, όπου και μετέφερε όλες του τις εργασίες. Το ΚΕΜΑ εργοδότησε κατά καιρούς εκατοντάδες νέους και νέες. Μάλιστα μετά την εισβολή ήταν από τις λίγες εταιρίες που προσλάμβανε αντί να απολύει προσωπικό.

Στα 40 αυτά χρόνια, ο Δήμος Αγλαντζιάς εισέπραξε από το Βασιλείου, και το CIIM που ο Βασιλείου βοήθησε επίσης να ιδρυθεί δίπλα από το ΚΕΜΑ, καθώς και από τους άλλους ενοίκους του κτιρίου του ΚΕΜΑ, πολλές χιλιάδες έσοδα σε φόρους κ.α


Ο σημερινός Δήμαρχος Αγλαντζιάς και το δημοτικό συμβούλιο, ως επιβράβευση προς το Βασιλείου για τη συμβολή του προς το Δήμο, αποφάσισε να μετονομάσει τη λεωφόρο επί της οποίας ευρίσκεται το κυριότερο κτίριο, αυτό του ΚΕΜΑ, από λεωφ. Ακαδημίας, σε λεωφ. Γλαύκου Κληρίδη ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με το δήμο Αγλαντζιάς.

Αυτό προς κρίση σας. Προσθέτοντας επίσης ότι τα γραφόμενα μου δεν έχουν καμία σχέση με τον μ. Γλαύκο Κληρίδη τον οποίο εκτιμούσα και του οποίου τιμώ τη μνήμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ