Θα γίνει απόψε ο Τσιτσιπάς νέος «βασιλιάς» στο παγκόσμιο τένις ανδρών;

Όλες οι πληροφορίες για τον αποψινό τελικό.

Article featured image
Article featured image

Η μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ρότζερ Φέντερερ και η εξασφάλιση θέσης στον τελικό των Nitto ATP Finals απασχόλησαν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Με έκπληξη αλλά και αναγνώριση όλα τα μεγάλα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τον Έλληνα πρωταθλητή που έφτασε στο κορυφαίο ραντεβού της διοργάνωσης, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή.


«Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς: νικάει τον Φέντερερ σε δύο σετ και πάει τελικό» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Gazzeta dello Sport, που σημειώνει: «Ο 21χρονος Έλληνας στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά των κορυφαίων οκτώ της σεζόν, νίκησε τον υπέροχο Φέντερερ με 6-3,6-4».

«Η εξέγερση των νέων είναι εδώ: ο Φέντερερ... πέφτει από τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά», αναφέρει η ισπανική Marca, ενώ η As σημειώνει: «Η Νέα γενιά (Next Gen) ανοίγει βήμα» υπογραμμίζοντας: «Ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ και είναι ο πιο νέος φιναλίστ από το 2009».

Η γαλλική εφημερίδα L'Equipe έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον... μετρ και πέρασε στον τελικό», ενώ το BBC τόνισε: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πήγε τελικό»...

Απόψε, ο Ντόμινικ Τιμ, θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό των ATP Finals, που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (17/110) στις 20:00 (ώρα Κύπρου).

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά, ο Αυστριακός τενίστας επικράτησε με 2-0 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (7-5, 6-3) και πήρε την πρόκριση για τον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής, σε αντίθεση με τον Γερμανό, που δεν κατάφερε να φτάσει έως το τέλος για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από ένα χρόνο.

Να σημειωθεί πως ο 21χρονος σούπερ σταρ, ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει σε ATP Finals, μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη τρόπαιο σε Grand Slam τουρνουά, αλλά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στη «μάχη» των κορυφαίων του αθλήματος, και αν το καταφέρει θα αναδειχθεί ο νέος «βασιλιάς» στο παγκόσμιο τένις ανδρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ