Ποιο είναι το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο;

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία.

Article featured image
Article featured image

«Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο: Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις του συστήματος υγείας και η βελτίωση της ποιότητας περίθαλψης».

Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας με στόχο την καθολική υγειονομική κάλυψη και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες, ο ρόλος του νέου ενοποιημένου παρόχου υπηρεσιών ασφάλισης υγείας της Κύπρου, τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και οι παράγοντες κινδύνου στην Κύπρο, καθώς και το σημαντικό ζήτημα της συνεργασίας και της πολιτικής συναίνεσης στον χώρο της υγείας, είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο 3ο ετήσιο Συνέδριο «The Future of Healthcare in Cyprus που φέτος έχει τίτλο: «Recent Health System Reforms and Quality of Care».

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και συνδιοργανώνεται από την DIAS Group και τη Sigma Television σε συνεργασία με την Boussias Communications & το Health Daily, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Αυτή τη χρονιά θα φιλοξενήσει εξέχοντες ομιλητές, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, ενώ σημαντικός αναμένεται να είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς υγείας για την πορεία και το μέλλον των μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας της χώρας.

Το Συνέδριο εστιάζοντας στις σημαντικότερες προκλήσεις στις πολιτικές υγείας στην Κύπρο ΚΑΛΕΙ όλους τους εμπλεκόμενους σε δημόσιο διάλογο ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα «πώς το σύστημα υγείας θα αναδιαρθρωθεί ώστε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Σημαντικά θέματα στο πρόγραμμα του συνεδρίου είναι η μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας στην Κύπρο, σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, παράλληλα με την πρόοδο που σημειώθηκε με την εισαγωγή του νέου ενιαίου φορέα παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας. Η Ατζέντα θα επικεντρωθεί επίσης σε θέματα που αφορούν την πολιτική φαρμάκου, ενώ σε ειδική συνεδρία θα συζητηθούν τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και οι παράγοντες κινδύνου στην Κύπρο.

Το κοινό-στόχος του συνεδρίου περιλαμβάνει μέλη του Κοινοβουλίου, ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και εκπροσώπους φορέων, οργανώσεων ασθενών, δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, φορέων και επιχειρήσεων του κλάδου υγείας. Περιλαμβάνει επίσης ανώτερα στελέχη από την φαρμακευτική βιομηχανία, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές. Το συνέδριο μεταδίδεται μέσω live streaming.


The Future of Healthcare 900x450.pngΘεματολογία και πρόεδροι ενοτήτων συνεδρίου:

  • Session 1 |Universal Health Insurance & Access to Health Services

Chair: Christos Petrou, B. Pharm, M.Sc, PhD, Assistant Professor, Coordinator – Pharm. Program, Department of Life and Health Sciences, School of Sciences and Engineering, University of Nicosia

  • Session 2| New Pharma Policy and Technology

Chair: Aleksandar Jovanovic, MD, PhD, Professor of Clinical Pharmacology and Therapeutics, University of Nicosia Medical School

  • Session 3| Cyprus Epidemiological Characteristics and Risk Factors

Chair: Prof George Hadjigeorgiou, Associate Dean, Professor of Neurology, Medical School, University of Cyprus

  • Session 4|Public Health and Public Health System

Chair: Prof George Samoutis, MD, PhD,CCT, PGCertHBE, Clinical Professor of General Practice, University of Nicosia Medical School, CEO Apostolos Loukas Medical Centre.


Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και Χορηγός Επικοινωνίας το Economy Today.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.healthcarefuturecy.com/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ