4 (iconic) κλαμπ που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς έστω μία φορά στη ζωή σου

Λίγο πριν υποδεχτούμε το 2020, τι λέτε να προσθέσουμε στο bucket list μας ακόμη τέσσερις μοναδικές εμπειρίες που πρέπει να βιώσουμε;

Article featured image
Article featured image


Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, όλοι μας ξεκινάμε μια μίνι ανασκόπηση της χρονιάς αξιολογώντας τις πράξεις, τα επιτεύγματα, τις αποτυχίες και τα λάθη που κάναμε τη χρονιά που μας πέρασε, με σκοπό να γίνουμε λίγο καλύτεροι το χρόνο που έρχεται και φυσικά να αποκτήσουμε περισσότερες εμπειρίες.

Πολλοί δε, είναι αυτοί που ετοιμάζουν το δικό τους bucket list, με επιθυμίες που πρέπει να εκπληρώσουν το νέο χρόνο, για να γεμίσουν ακόμη περισσότερο τη βαλίτσα των αναμνήσεών τους.

Μιλώντας με διάφορους φίλους και γνωστούς, και διαβάζοντας και τις δικές μας λίστες, διαπιστώσαμε πως οι περισσότεροι είχαμε έναν κοινό στόχο/επιθυμία, να ταξιδέψουμε. Χώρες, πόλεις και προορισμοί από όλο τον πλανήτη, που αναμφίβολα θα μας γεμίσουν με μοναδικές εμπειρίες.

ADE X BALLANTINE'S

Check out the trailer for ‘Communities Behind the Dancefloor’, a new documentary by Ballantine's that spotlights four legendary clubs from around the world and premiered at ADE. Watch the full documentary here: https://a-d-e.co/2K6BQSk

Posted by Amsterdam Dance Event on Monday, 11 November 2019


Τι θα έλεγες, όμως, αν κάπου ανάμεσα σε αυτά τα ταξίδια σού προτείναμε να προσθέσεις στο bucket list σου 4 από τα καλύτερα κλαμπ του κόσμου, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς έστω μία φορά στη ζωή σου.

Διάβασε πιο κάτω και θα καταλάβεις γιατί είμαστε τόσο σίγουροι για όσα σου λέμε!

SUB CLUB, Γλασκόβη

Sub-Club-Glasgow-optimised.jpg



Το Sub Club ή Subbie, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι το μακροβιότερο underground dance club, αφού λειτουργεί από το 1987. Σε αυτό το σκωτσέζικο υπόγειο, θα δοκιμάσεις πάνω από 400 διαφορετικά είδη αλκοολούχων ποτών, ενώ κάθε εβδομάδα οι εντυπωσιακές μαυρόασπρες μπουκαπόρτες του, ανοίγουν για να υποδεχτούν ντόπιους και international Djs, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στους μοναδικούς ήχους του Sub Club που προσανατολίζονται στην techno και την house μουσική.





THE GÄRTEN, Βηρυτός

pkzl6gcsfnvwrfst.jpg

Λίγα μόλις λεπτά μακριά μας (αεροπορικώς), το The Gärten by Überhaus, κάθε βράδυ υποδέχεται πέραν των 4000 θαμώνων, μέσα σε μία εκθαμβωτική πυραμίδα η οποία –χωρίς υπερβολή- πάλλεται στις δονήσεις της μουσικής και της έντασης των clubbers, ζωγραφίζοντας τον ουρανό της Βηρυτού με νέον χρώματα. Φιλοξενώντας μερικούς από τους πιο πρωτοποριακούς μουσικούς παγκοσμίως, το The Gärten σύντομα κατέκτησε μία θέση στα πιο σπουδαία club της Μέσης Ανατολής και φυσικά, όλου του κόσμου.







NITSA, Βαρκελώνη

nitsa.jpg

Μέσα σε ένα από το πιο διάσημα venues της Βαρκελώνης, το Apolo, το Nitsa Club, αναγραμματισμός του Astin, έγινε γνωστό κυρίως επειδή φιλοξενεί μερικούς από τους πιο σπουδαίους Djs της ηλεκτρονικής, disco και techno μουσικής. Κάθε σαββατοκύριακο επισκέπτες από όλη την Ευρώπη γεμίζουν τη σκηνή αυτού του παλιού θεάτρου, του οποίου ο διάκοσμος εξακολουθεί να διατηρεί μερικά από τα αυθεντικά αντικείμενα και αισθητική του τότε.





OUTPUT, Νέα Υόρκη

image.jpg


Δεν γίνεται να μιλάς για clubs και να μην κάνεις αναφορά στη Νέα Υόρκη. Μπορεί να μην είναι ένα συχνό ταξίδι, ωστόσο αν αποφασίσεις να πας σίγουρα πρέπει να περάσεις από αυτή την αποθήκη στο Brooklyn που μετατράπηκε σε ένα από τα πιο διάσημα club της Αμερικής.

Output.jpg


Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο που το ξεχωρίζει –εκτός από τη μουσική και τα vibes- είναι η πολιτική του μαγαζιού για μη λήψη φωτογραφιών, ούτε στον εσωτερικό χώρο ούτε στην ταράτσα, δημιουργώντας μια underground παιδεία της λογικής «what happens in Output, stays in Output»






«Για να πεις την ιστορία ενός club, πρέπει πρώτα να αφηγηθείς την ιστορία μιας πόλης και της κοινότητά της»


Αν αναρωτιέσαι εάν όλο αυτό μπορεί να γίνει καλύτερο, με αυτοπεποίθηση σου λέμε πως μπορεί, αφού το Ballantine’s λανσάρει τη συλλογή «The Clubs Collection» σε συνεργασία με τα 4 πιο θρυλικά Cub του κόσμου, το Sub Club, The Gärten, Apolo x Nitsa και Output.

Μία περιορισμένη έκδοση μπουκαλιών, στο πλαίσιο τού «True Music Series» που έχει ως στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στο πνευματικό σπίτι των True Music, που δεν είναι άλλο από τα νυχτερινά κέντρα και clubs.


Bottle Fronts collection.png


Σε συνεργασία με τέσσερα από τα πιο θρυλικά clubs του κόσμου, τα μπουκάλια που θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένη έκδοση, περιλαμβάνουν έργα τέχνης που ενσωματώνουν οπτικά τον εικονικό ήχο, το πνεύμα και την ιστορία για το κάθε ένα ξεχωριστά.

Η συλλογή «The Clubs Collection», ανακοινώθηκε πρόσφατα στο Amsterdam Dance Event (ADE), ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες φαν, αλλά και επαγγελματίες του είδους. Επιπρόσθετα, στο Ballantine’s House, φιλοξενήθηκαν αρκετοί καλλιτέχνες και ομιλητές, οι οποίοι έκαναν αναφορά, μεταξύ άλλων, και στα μυστικά που κρύβονται πίσω από την επιτυχία τους.

190322_Ballantines_TheGarten_Bottle_1_Front.png



Ο Head of Music του Ballantine’s, Tom Elton, μιλώντας για το «The Clubs Collection» ανέφερε ότι: «Τα νυχτερινά κέντρα και γενικά τα clubs είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με τις κοινότητες και την κουλτούρα σε ολόκληρο τον κόσμο, επηρεάζουν τον πολιτισμό, δημιουργούν συνδέσεις και ενθαρρύνουν την άνθηση της δημιουργικότητας. Επιπλέον, για να μπορέσουμε να αφηγηθούμε την ιστορία τους θα πρέπει να εξηγήσουμε την ιστορία μίας ολόκληρης πόλης ή κοινότητας».


190322_Ballantines_Output_Bottle_3_Left.png

190322_Ballantines_SubClub_Bottle_1_Front.png


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ