Θυμάστε τους υπέροχους, αφηρημένα ζωγραφισμένους, ποδηλατοδρόμους της Λεμεσού;

Ο Δήμος Λεμεσού μόλις παρέλαβε το πόρισμα για το καλλιτεχνικό αυτό δημιούργημα.

Article featured image
Article featured image

Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σπουδαία καλλιτεχνικά έργα δρόμου που είδε ποτέ ανθρώπου μάτι, το οποίο, μάλιστα, δημιουργήθηκε με τη λογική του industrial design, δηλαδή εκτός από καλλιτεχνική υπόσταση, να έχει και πρακτική. Μόνο που εν τέλει στο δεύτερο σκέλος, η εκτέλεση απέτυχε κάπως.

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε προ εβδομάδων σε σχέση μου τους ζιγκ ζαγκ ποδηλατοδρόμους σε περιοχή της Δυτικής Λεμεσού, ο Δήμος τη πόλης διέταξε αμέσως έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να αποδοθούν ευθύνες.

Ένα πόρισμα το οποίο δόθηκε στον Δήμαρχο της πόλης σήμερα, από τον ερευνώντα λειτουργό, που διόρισε ο Δήμος Λεμεσού, και το οποίο εντοπίζει σοβαρές παραλήψεις και λάθη, με τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, να ζητά νομική συμβουλή για το ενδεχόμενο διατύπωσης κατηγοριών εναντίον δημοτικών υπαλλήλων.



Το 38 σελίδων πόρισμα παραλήφθηκε σήμερα από τον Νίκο Νικολαΐδη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «με βάση το πόρισμα, προκύπτει, εκ πρώτης όψεως, θέμα σειράς σοβαρών παραλήψεων και λαθών, σε διάφορα στάδια της υλοποίησης του έργου».

«Σύμφωνα με τις πρόνοιες της Κ.Δ.Π. 71/2000, έχω παραπέμψει το πόρισμα στον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου, και έχω ζητήσει νομική συμβουλή κατά πόσον μπορούν να διατυπωθούν κατηγορίες εναντίον υπαλλήλων του δήμου».

Σε περίπτωση καταφατικής γνωμοδότησης, ο Δήμαρχος δηλώνει ότι θα προβεί και στη διατύπωση των κατηγοριών και πως σε μια τέτοια περίπτωση, οι κατηγορίες θα διαβιβαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα διορίσει Πειθαρχική Επιτροπή για να εκδικάσει τα πειθαρχικά παραπτώματα που προκύπτουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ