Το Υπ.Οικονομικών θέλει να πηγαίνουν σπίτι τους με τις κρατικές λιμουζίνες περισσότεροι αξιωματούχοι

Η φάση είναι «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».

Article featured image
Article featured image


Σε ένα κανονικό κράτος, με Αρχές, μέση και τέλος, το πιο πάνω θα γινόταν αφορμή για τεράστιες αντιδράσεις, ειδικά όταν σε αυτό το κράτος το ένα (τεράστιο) σκάνδαλο, διαδέχεται το άλλο. Φευ!

Στην Κυπριακή Δημοκρατία, που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κρίση, το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ορθό να ζητάει τροποποίηση του κανονισμού που ρυθμίζει τη χρήση των κρατικών λιμουζινών από τους αξιωματούχους, ζητώντας όπως παραχωρηθεί για ένα μεγάλο αριθμό αξιωματούχων και γενικών διευθυντών το δικαίωμα να μεταβαίνουν στο σπίτι τους με τις κρατικές λιμουζίνες. Το υπουργείο δικαιολογεί το αίτημά του, επικαλείται τις πρακτικές δυσκολίες που δημιουργούνται γι’ αυτούς τους αξιωματούχους λόγω των υπηρεσιακών και κοινωνικών υποχρεώσεων που έχουν εκτός του κανονικού ωραρίου.

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί η θέση του υπουργείου Οικονομικών, οι αξιωματούχοι που θα επωφεληθούν της τροποποίησης, θα τεθούν εκτός του πεδίου ελέγχου του Γενικού Ελεγκτή. Και αυτό, διότι δεν θα μπορεί να γνωρίζει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατά πόσο χρησιμοποιούν τις λιμουζίνες και για τις προσωπικές τους ανάγκες. Όπως γινόταν, δηλαδή, στο παρελθόν.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ο νέος νόμος για τις κρατικές λιμουζίνες που τέθηκε σε εφαρμογή την 1/1/2016, ψηφίστηκε με σκοπό να περιορίσει το τεράστιο κόστος που επωμιζόταν ετησίως το κράτος εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης των λιμουζίνων από αξιωματούχους οι οποίοι τις είχαν στη διάθεση τους επί 24ώρου βάσεως, με δωρεάν καύσιμα, με πληρωμένα τα έξοδα συντήρησης ακόμη και τα έξοδα καθαριότητας (πλύσιμο) των λιμουζίνων.

Πρόσθετα, το υπουργείο Οικονομικών ζητά να περιληφθούν στους αξιωματούχους που δικαιούνται λιμουζίνα επί 24ώρου βάσεως και οι υφυπουργοί. Οι αλλαγές που προτείνει το υπουργείο θα συζητηθούν κατά την αυριανή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ