Ο οδηγός-πρωταγωνιστής του viral βίντεο με τον έλεγχο της αστυνομίας μιλά αποκλειστικά στη CITY

Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε τις τελευταίες ώρες στο youtube προκαλεί ερωτήματα!

Article featured image
Article featured image

Σε αυτό βλέπουμε να εκτυλίσσεται μια λογομαχία ανάμεσα σε έναν οδηγό που καταγράφει με κάμερα στο αυτοκίνητό του και σε ένα αστυνομικό που φαίνεται να εκνευρίζεται από την καταγραφή και προχωρεί στη σύλληψη του!


Το βίντεο όπως παρουσιάστηκε το πρωί στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ "Πρωτοσέλιδο".


Εμείς εντοπίσαμε τον οδηγό, που ονομάζεται Ηλίας και είναι Έλληνας υπήκοος της Γεωργίας, και παραθέτουμε αυτούσια τα όσα μας είπε:

«Είμαι Γεωργιανός με ελληνική υπηκοότητα και βρίσκομαι στην Κύπρο από το 2000, σχεδόν 20 χρόνια, πολλά από τα οποία εργάστηκα ως οδηγός σε ταχυφαγεία, δηλαδή delivery boy.

Επειδή στον δρόμο συμβαίνουν διάφορα, όταν οδηγώ έχω πάντα κάμερα και καταγράφω τι συμβαίνει! Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι λάθος έκανα εκείνη τη μέρα για να με συλλάβουν και στη συνέχεια να με σπάσουν στο ξύλο στην Τροχαία Λάρνακας.

Θεωρούμαι, όμως, αλλοδαπός, ακόμη και μετά που έζησα 20 χρόνια στην Κύπρο, χωρίς ούτε καν να φύγω για διακοπές!

‘Να τον κάνουμε άχρηστο τον πουστοπόντιο, να μάθει να μην κάμνει τον έξυπνο’, ήταν αυτό που έλεγαν οι αστυνομικοί ενώ με κτυπούσαν!

Στη συνέχεια αναγκάστηκα να πάω νοσοκομείο, αφού με είχαν σπάσει στο ξύλο. Με κατηγόρησαν επίσης ότι αρνήθηκα να υποβληθώ σε έλεγχο αλκοόλ και νάρκοτεστ, που δεν είναι αλήθεια, αλλά που να βρω το δίκαιό μου;

Αν είσαι αλλοδαπός στην Κύπρο ποτέ δεν μπορείς να βρεις το δίκαιο σου με την Αστυνομία. Και έχω ακόμη την απορία, τι λάθος έκανα. Και γιατί είναι παράνομο να έχουμε κάμερα στο αυτοκίνητό μας; Αφού το βίντεο βοηθά να φανεί η αλήθεια, γιατί η Αστυνομία δεν το θέλει; Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από αυτή την υπόθεση, σωματικά και οικονομικά, και ακόμη δεν κατάλαβα τι έκανα λάθος!».

Το βίντεο είναι εδώ, οι δηλώσεις του ενός εκ των πρωταγωνιστών είναι εδώ και οι απορίες που προκύπτουν είναι αρκετές, τις οποίες θέσαμε ήδη στην Αστυνομία και θα έχουμε σε πολύ λίγο τις σχετικές δηλώσεις, μέσω μιας επίσημης τοποθέτησης.

Επιπλέον, να αναφέρουμε πως κάτω από το βίντεο στο Youtube, αναγράφονται (από τον οδηγό) τα εξής:

Στέρηση άδειας για 5 μήνες. Έχασα τη δουλειά μου επειδή δουλεύω οδηγός. Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή πάω αστυνομικό σταθμό Αραδίππου για να τους υπογράφω επειδή το δικαστήριο με θεώρησε εγκληματία. Μου πήραν την ταυτότητα μου, με βάλανε stoplist για να μη μπορώ να φύγω από Κύπρο. Στο δικαστήριο με κατηγόρησαν ότι ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλης. Τα λόγια τους στο δικαστήριο ήταν: O αστυνομικός XX έκανε σήμα να σταματήσει στο αυτοκίνητο με πινακίδες XX και όταν πλησίασε το αυτοκίνητο μύριζε αλκοόλη. Του ζητήσαμε να κάνει αλκοτέστ και ο οδηγός αρνήθηκε και επιτέθηκε… Ακόμα δεν κατάλαβα τη κακό έχω κάνει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ