Τι πραγματικά συνέβη αφότου σταμάτησε η βιντεοσκόπηση του επίμαχου βίντεο;

Η επίθεση -με δαγκωματιές- ενάντια στους αστυνομικούς, οι κατηγορίες και η ποινή που επέβαλε στον νεαρό το δικαστήριο.

Article featured image
Article featured image


Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, η υπόθεση με το βίντεο εκτυλίχθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, όταν πολίτης βιντεογραφούσε αστυνομικό, χωρίς την άδειά του, κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου.

Στα 4:30 λεπτά που παρακολουθούμε, ο νεαρός λογομαχεί έντονα με αστυνομικό, όταν -λίγο πριν το κλείσιμο της κάμερας- ο αστυνομικός ζητά από τον πολίτη να κατέβει από το αυτοκίνητο για έλεγχο, με τον δεύτερο να αρνείται σε έντονο ύφος.

Τι συνέβη, όμως, μετά το κλείσιμο της κάμερας;



Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Reporter», αφού οι αστυνομικοί κατέβασαν τον νεαρό από το όχημα, του ζήτησαν να υποβληθεί σε έλεγχο νάρκοτεστ και αλκοόλης, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε, ενώ προχώρησε σε επίθεση, εξύβριση ενώ δεν παράλληλα δάγκωσε τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο τμήμα.

Η υπόθεση προχώρησε δικαστικώς, με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας να κατηγορεί τον νεαρό για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλης, αλλά και άρνηση συμμόρφωσης με τις υποδείξεις των αστυνομικών, κατηγορίες τις οποίες ο νεαρός παραδέχθηκε, ως εκ τούτου το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή 1400 ευρώ πρόστιμο, στέρηση άδειας για τρεις μήνες και έξι βαθμούς ποινής.

Η υπόθεση, ωστόσο, δεν σταμάτα εκεί, καθώς όταν ο νεαρός είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στο τμήμα, εξύβρισε και επιτέθηκε στα μέλη της δύναμης του Αστυνομικού Σταθμού και ως εκ τούτου, καταχωρήθηκε εναντίον και δεύτερη υπόθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον Δικαστηρίου.

Σε σχέση με την δεύτερη υπόθεση, ο νεαρός αντιμετωπίζει 10 κατηγορίες, ανάμεσα σε αυτές, η παράνομη βιντεογράφηση, επίθεση εναντίον αστυνομικών, εξύβριση, αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψη και άλλα συναφή αδικήματα. Μια υπόθεση η οποία έχει οριστεί για εξέταση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, τέλη Ιανουαρίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ