Τον έβαζαν τιμωρία στο σχολείο γιατί ζωγράφιζε στην τάξη και τελικά έκλεισε δουλειά σε εστιατόριο

Το ταλέντο του 9χρονου αναγνωρίστηκε από τους υπαλλήλους του εστιατορίου και λίγο αργότερα τον κάλεσαν να διακοσμήσει τους τοίχους του μαγαζιού.

Article featured image
Article featured image


Ο 9χρονος Joe Whale έτρωγε συνέχεια τιμωρίες στο σχολείο επειδή αντί να προσέχει στα μαθήματα, ζωγράφιζε. Αλλά οι γονείς του αποφάσισαν αντί να τον μαλώσουν να τον ενθαρρύνουν να αναπτύξει το ταλέντο του.

Έτσι τον έστειλαν να παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών μετά το σχολείο και απ’ ό, τι φαίνεται το ταλέντο του αναγνωρίστηκε.

Το εστιατόριο «Number 4» που βρίσκεται στο Shrewsbury της Αγγλίας, είδε την δουλειά του και του ζήτησαν να διακοσμήσει έναν τοίχο του καταστήματος. Ο Joe έχει γνωστός ως «Doodle Boy» και έχει δική του ιστοσελίδα και social media για να προβάλλει τα έργα του.

1-20.jpg


Όλα του τα τετράδια είναι καλυμμένα με ζωγραφιές


2-22.jpg


Ο πατέρας του λέει ότι του άρεσε πάντα να ζωγραφίζει, κάτι που παρατήρησαν και οι δάσκαλοι του που τώρα μοιράζονται τις ζωγραφιές του στο Ίνσταγκραμ

Το ταλέντο του πρόσεξαν και οι υπάλληλοι του εστιατορίου «Number 4»

Του πήρε περίπου 12 ώρες να ζωγραφίσει ολόκληρο τον τοίχο.


3-20.jpg


5-16.jpg

6-15.jpg

Ο πατέρας του τον πηγαίνει να ζωγραφίζει κάθε μέρα μετά το σχολείο και λέει: ««Θα συμβούλευα τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ακολουθούν το πάθος και τα όνειρά τους», ενώ δηλώνει πολύ χαρούμενος που ο μικρός έκλεισε την πρώτη του «δουλειά» σε τόσο μικρή ηλικία.


7-13.jpg

8-13.jpg


Πολλοί καλλιτέχνες θα ζήλευαν την δημιουργική του ελευθερία.

9-14.jpg

18-10.jpg

Το στυλ ζωγραφικής του ονομάζεται Doodling και πρόκειται για απλά σχέδια που είτε έχουν συγκεκριμένες αναπαραστάσεις ή αποτελούνται από τυχαίες και αφηρημένες γραμμές και συναντάται συνήθως σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας μιας και δεν απαιτεί ιδιαίτερη αυτοσυγκέντρωση. Το αντίθετο μάλιστα, όσο πιο ελεύθερα είναι τα σχέδια τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.


9-14.jpg

13-12.jpg

16-10.jpg

17-11.jpg

19-10.jpg

20-9.jpg

Με πληροφορίες: LIFO/Bored Panda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ