Γνωρίζατε πως μόνο τα παλάτια έχουν πρόσβαση για ΑμεΑ;

Σε μια παράλληλη (ευρωπαϊκή) βουλή αυτά τα πράγματα ούτε θα γίνονταν ούτε θα λέγονταν.

Article featured image
Article featured image


Ένα περιστατικό που σημειώθηκε χθες, Πέμπτη, στη Βουλή των Αντιπροσώπων και δημοσίευσε με σχετικό βίντεο η βουλευτής των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου, απέδειξε για ακόμη μία φορά την ανικανότητα ή καλύτερα την ανεπάρκεια του κράτους να λειτουργεί ισόνομα απέναντι σε όλους τους πολίτες του, αλλά και την επαρχιώτικη φιλοσοφία κάποιων που θεωρούν πως τέτοιες πολυτέλειες (σ.σ πρόσβαση σε ΑμΕΑ), αρμόζουν μόνο σε πολυτελή κτήρια και παλάτια.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραπληγικών Κύπρου, κος Δημήτρης Λαμπριανίδης, βρέθηκε χθες στο κτήριο της Βουλής, στην Ιδρυτική συνεδρία μιας Παράλληλης Βουλής, η οποία θα ασχολείται με θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, την Οικολογία-Αειφορία και την Υγεία.

Με την άφιξη του κου Λαμπριανίδη εντός της αίθουσας, στην προσπάθειά του να πλησιάσει τα έδρανα της βουλής, διαπίστωσε πως δεν υπάρχει πρόσβαση για άτομα σε τροχοκάθισμα. Τότε, ο κος Λαμπριανίδης διαμαρτυρήθηκε για την μη ύπαρξη πρόνοιας εντός της βουλής των Αντιπροσώπων, για πρόσβαση σε ΑμεΑ, για να λάβει απάντηση από τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, πως «Γι’ αυτό θέλουμε νέο κτίριο της Βουλής κύριε. Γιατί ήσουν ανάμεσα σε εκείνους που έγραφαν ότι δεν πρέπει να κάνουμε παλάτια», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ουσιαστικά την ανάγκη για δημιουργία… νέας βουλής

Ο κ. Λαμπριανίδης, «πυροβολώντας» του απάντησε, «Δεν είναι θέμα παλατιών η Βουλή να έχει πρόσβαση για όλους. Είναι σημαντικό για τη δική σας αξιοπρέπεια, αλλά και όλων των πολιτών, να τυγχάνω εγώ ίσης μεταχείρισης. Με κάθε συμπάθεια και σεβασμό, θα αποχωρήσω μέχρι να λύσουμε το πρόβλημα».

Την στιχομυθία των δύο, κατέγραψε σε βίντεο η κα Έφη Ξάνθου, η οποία με ένα αιχμηρό σχόλιο στο tweet, το δημοσίευσε: «Ρεζιλίκια στην Βουλή των Αντιπροσώπων Κύπρου. Η ολομέλεια δεν είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ. Παράλληλη Βουλή αλλά δυστυχώς ίδια πραγματικότητα..», συνοδεύοντας παράλληλα την αιχμηρή της ανάρτηση και με φωτογραφίες.



Να σημειωθεί πως ο κος Λαμπριανίδης εν τέλει αποχώρησε από την αίθουσα σημειώνοντας πως θα επιστρέψει όταν η Βουλή γίνει προσβάσιμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ