Κατηγορείται για «σεξουαλική επίθεση» επειδή απάντησε σε ερωτήσεις παιδιών για τους gay

Η συνέντευξη με τον ομοφυλόφιλο δεν συμπεριέλαβε καμία συζήτηση για σεξ, αλλά κάποιοι τον κατήγγειλαν.

Article featured image
Article featured image


Μια ποινική έρευνα στη Ρωσία υπό την κατηγορία της «σεξουαλικής επίθεσης» ξεκίνησε με αφορμή βίντεο στο οποίο τα παιδιά κάνουν σε έναν ομοφυλόφιλο ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή του και η σεξουαλικότητα.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και σύντομα απαγορεύθηκε και αφαιρέθηκε. Η σειρά των βίντεο ονομάζεται Real Talk και φιλοξενεί παιδιά που συναντούν άτομα με διαφορετικές εμπειρίες ζωής και θέτουν αυθόρμητα ερωτήματα.


Απαντώντας στις ερωτήσεις παιδιών, ο Μαξίμ, λέει πώς ανακάλυψε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι άλλοι, πώς του αρέσει να ντύνεται, πώς αισθάνεται για τα κορίτσια και πώς τελικά θα ήθελε να παντρευτεί και να αποκτήσει παιδιά.

Η συνέντευξη με τον ομοφυλόφιλο δεν συμπεριέλαβε καμία συζήτηση για σεξ, αλλά εκπρόσωπος του κοινοβουλίου έκανε καταγγελία στην αστυνομία και πλέον ο άνδρας βρέθηκε κατηγορούμενος. Η «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους νέους στη Ρωσία απαγορεύτηκε το 2013 και τιμωρείται με πρόστιμο και ενίοτε αυστηρές ποινές. Αλλά οι επιπτώσεις για όσους εμπλέκονται σε αυτό το βίντεο είναι πολύ πιο σοβαρές καθώς το κατηγορητήριο κάνει λόγο για σεξουαλική επίθεση και στην υπόθεση εμπλέκονται παιδιά. Ο Μαξίμ, ο 21 ετών άνδρας στο βίντεο, λέει πως είναι τρομοκρατημένος και πως δέχεται απειλές.

Αποκαλύπτει πως φοβάται ότι θα πρέπει να φύγει από τη χώρα του και πως έχασε την οικογένειά του εξαιτίας της απόφασής του να εμφανιστεί στο βίντεο το οποίο είχε σκοπό διδακτικό και ήθελε να στείλει το μήνυμα της αποδοχής και του σεβασμού, όπως δηλώνει.

«Στο βίντεο απλά μιλάω για τη ζωή μου», λέει ο Μαξίμ ο οποίος εξηγεί πως ουσιαστικά διώκεται για παιδοφιλία και πως φοβάται πια για τη ζωή του. Ομάδες ακτιβιστών προσπαθούν να στηρίξουν τον Μαξίμ και να κάνουν την ιστορία του γνωστή καθώς τον θεωρούν θύμα της ρωσικής πολιτικής κατά της ομοφυλοφιλίας.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ