Αυτοί που συμμετείχαν στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

15 άτομα με οπτική αναπηρία, βίωσαν μία μοναδική εμπειρία συντροφιά με τους 22 συνοδούς-εθελοντές τους στον αγώνα των 5χλμ

Article featured image
Article featured image

Ο αθλητισμός είναι για όλους και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μία παράμετρος που βιώσαμε όλοι στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας με την συμμετοχή 15 ατόμων με οπτική αναπηρία από την Σχολή Τυφλών Άγιος Βαρνάβας από τη Λευκωσία. Μία πολύ ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή για τον Μαραθώνιο της Λάρνακας στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 9.000 αθλητές από 76 χώρες τους κόσμου. Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας άνοιξε την αγκαλιά του για αυτά τα παιδιά και τους απέδειξε έμπρακτα όλα τα ιδεώδη και ιδανικά που τόσο ο αθλητισμός όσο και η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας πρεσβεύουν.

Μαζί με τα άτομα της Σχολής Τυφλών βρέθηκαν στον Μαραθώνιο και 22 συνοδοί-εθελοντές που συμμετείχαν μαζί τους για να είναι δίπλα τους στον αγώνα των 5χλμ.

Η χαρά που ένιωσαν όπως μας είπαν ήταν πρωτόγνωρη ενώ βίωσαν μία μοναδική εμπειρία που δεν θα την ξεχάσουν ποτέ ανυπομονώντας για την επόμενη χρονιά και τον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.


ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ (1).jpgΜαζί με την ομάδα της Σχολής Τυφλών Άγιος Βαρνάβας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Λάρνακας βρέθηκαν και οι δύο καθηγήτριες φυσικής αγωγής της Σχολής οι κυρίες Όλγα Καντζηλάρη και Αντωνία Κυπριανού οι οποίες μας ανέφεραν πως αυτή η συμμετοχή συμβάλλει ιδιαίτερα στην κοινωνικοποίηση και ενσωμάτωση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

«Μία εμπειρία ενσωμάτωσης που ο αθλητισμός έχει την δύναμη να προσφέρει»

Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας συνάντησε τις δύο καθηγήτριες οι οποίες ανέφεραν: «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους της Σχολής Τυφλών Άγιος Βαρνάβας για την ευκαιρία που μας δώσατε να συμμετάσχουμε στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».

«Η δωρεάν παραχώρηση εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής για πρώτη φορά έδωσε την δυνατότητα να συμμετέχουν 15 άτομα με οπτική αναπηρία μαζί με 22 συνοδούς-εθελοντές στον εταιρικό αγώνα των 5χλμ καθιστώντας αυτή τη συμμετοχή μας την μεγαλύτερη σε αθλητική εκδήλωση. Όλη η ομάδα βίωσε μια πραγματική εμπειρία ενσωμάτωσης στη κοινωνία όπου η αναπηρία τους δεν τους εμπόδισε να συμμετέχουν. Παράλληλα μεταδίδοντάς τους το μήνυμα ότι μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά και να μην επιλέγουν να τοποθετούνται στο περιθώριο. Μία εμπειρία ενσωμάτωσης που ο αθλητισμός έχει την δύναμη να προσφέρει. Σας ευχαριστούμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ