Χάρτης με τις εκτιμώμενες συνολικές ποσότητες βροχής για το διήμερο

Στον χάρτη βλέπετε τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμάται ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 11:00 τοπική ώρα 26/11/2019, μέχρι 00:00 τοπική ώρα 28/11/2019.

Χάρτης με τις εκτιμώμενες συνολικές ποσότητες βροχής για το διήμερο

Στον χάρτη βλέπετε τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμάται ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 11:00 τοπική ώρα 26/11/2019, μέχρι 00:00 τοπική ώρα 28/11/2019.

Article featured image
Article featured image

rain11.png


Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρονται στο Kitasweather, θα σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που παρουσιάζονται στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής.

Οι πλείστες ποσότητες βροχής αναμένονται κυρίως κατά τη διάρκεια του βραδιού της Τρίτης και στο πρώτο μισό της Τετάρτης. Να σημειώσουμε ότι θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές μέσα σε αυτή την περίοδο.

H βροχόπτωση του μήνα από το 19% που βρισκόταν μέχρι τη Δευτέρα 25/11/2019 (08:00), εκτιμάται ότι θα κυμανθεί κάπου μεταξύ 45-55% μέχρι την Πέμπτη, 28/11/2019.

[Για σήμερα Τρίτη, υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδοθεί σχετική προειδοποίηση, εάν κριθεί αναγκαίο]

Σήμερα Τρίτη θα αρχίσουμε σταδιακά να επηρεαζόμαστε από το χαμηλό βαρομετρικό και θα αρχίσουν προοδευτικά, κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν την περιοχή θα είναι κυρίως πολυκυτταρικές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένα να εκδηλωθεί και υπερκυτταρική καταιγίδα, κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού. Το βράδυ, αναμένεται γενίκευση των φαινομένων και οι καταιγίδες θα είναι κυρίως πολυκυτταρικές.

Γύρω στα μεσάνυχτα από Τρίτη προς Τετάρτη θα παρατηρηθεί πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού παρόλο που τοπικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κάποιες βροχές/καταιγίδες, αλλά σύντομα ο καιρός επιδεινώνεται σταδιακά από τα δυτικά αφού το χαμηλό θα οργανωθεί καλύτερα στην περιοχή μας λόγω νέας υποστήριξης στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα. Σε αυτό το διάστημα αναμένονται οι πιο γενικευμένες βροχές/καταιγίδες, αλλά και τα μεγαλύτερα συνολικά ύψη βροχής στο σύνολο του νησιού. Οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν το νησί κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα είναι κυρίως μονοκυτταρικές και πολυκυτταρικές. Από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, όπου θα αρχίσουν να παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και οι βροχές προοδευτικά θα μειώνονται σε ένταση.

Ως πρώτη εκτίμηση, πιστεύουμε ότι η βροχόπτωση του μήνα από το 19% που βρίσκεται αυτή τη στιγμή (25/11/2019) θα ανέλθει στο 40-50% μέχρι το πρωί της Πέμπτης (28/11/2019).

rain12.png


Πορεία χαμηλού βαρομετρικού

Η ομάδα του Kitasweather παρακολουθεί στενά την όλη εξέλιξη και θα μας ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για οτιδήποτε νεότερο.

Επίσης, η αραιή σκόνη που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αναμένεται να εκτοπιστεί στα ανατολικά μέχρι την Τετάρτη το πρωί.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ παροδικά θα παρατηρούνται υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Ωστόσο, κυρίως από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και προοδευτικά αναμένεται να αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού. Οι όποιες καταιγίδες εκδηλωθούν ενδέχεται να είναι έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους, ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανόν χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια ενώ από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 22 έως 24 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους, οι οποίες στο σύνολο τους αναμένεται να επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νησιού ή και όλο. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους, οι οποίες στο σύνολο τους αναμένεται να επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νησιού ή και όλο. Μετά το μεσημέρι, θα παρατηρούνται και περιόδοι ηλιοφάνειας και οι βροχές προοδευτικά θα μειώνονται σε έκταση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 22 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ